tirsdag 21. mai 2019

Bake uten egg

Sunn ferdigmat helt uten konserveringsmiddel. Bidrar til et sunt og variert kosthold! Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Bake uten egg – oppskrifter på kaker o. På bloggen friekaker.

Mange festkaker inneholder egg. I tillegg til å gi god smak, bidrar eggene også til hevelsesprosessen. Men ikke alle tåler egg. Vi gir deg fire oppskrifter på kake uten egg.


Kaker trenger ikke være kjedelige fordi de mangler egg , melk eller andre ingredienser. Det er bare å finne den rette oppskriften. Hva med å prøve denne lekre sjokoladekaken fra Olav kulinariske verden?


Kaken blir ikke så høy, så Olav delte den i to, og la litt sjokoladekrem i midten også, i tillegg til krem på toppen!

Matlaging uten egg Å bake uten egg Egg har egenskaper som er viktige for gode bakverk. Det har god bindeevne og bidrar til heving. En eggerstatning kan kjøpes i helsekost, men mange ganger kan økt mengde bakepulver være en god erstatning.


Dersom du skal prøve deg fram med baking uten egg , kan det være nyttig å kjenne til en. Her finner du mange tips til hvordan lage mat og bake uten egg - dette er fullt mulig. Kikertmel, eddik, banan, linfrø, No Egg er noen eksempler på hva man kan erstatte egg med. Jeg heter Anne Spurkland og er lege, forsker, immunolog og pasjonert baker av frie kaker som alle kan spise.


Skal du bake noe som krever flere enn fire egg , er det imidlertid bedre å finne oppskrifter uten egg. Matnettsteder som Huffingtonpost og The Kitchn har tidligere tipset om ingredienser du kan bruke i stedet for egg i bakst. Egg allergi vokser de fleste av seg i tidlig skolealder. Egg brukes i matlaging som ett bindemiddel og tykningsmiddel. Egg kan erstattes med No Egg , smør, melk og rømme kan erstattes med veganske alternativer laget av soya, ris og havre.


Mai er en deilig vårmåned som ofte byr på festligheter i form av konfirmasjoner og bryllup og ikke minst nasjonaldagen. Med disse nydelige kakene uten melk, egg , gluten og nøtter kan du invitere til fest og være sikker på at de fleste kan ta en bit av kaka. Saftig sjokoladekake som er laget uten egg ! Sjokoladekake i langpanne er et must i barnebursdag.


Og skuffelsen er alltid like stor for en eller flere av de små gjestene hvis de ikke kan spise den fristende kaken med masse deilig pynt på toppen.

De fleste i dag er kjent med de vanligste allergiene som glutenallergi og laktoseintoleranse, samt allergi mot egg og melk. Enten du skal bake til noen med allergi, eller er allergisk selv kan det by på utfordringer å vite hvordan man lykkes med boller, brød og kaker når man må sløyfe gluten, melk eller egg. Jeg fikk spørsmål fra en av mine fantastiske lesere om jeg hadde en oppskrift på kakebunn uten egg – da de hadde eggalergi i familien. Denne oppskriften er helt uten egg. Jeg begynte å søke litt da jeg ikke hadde oppskrift på dette selv, kom det inn flere spørsmål og neste var, at den må være melkefri også….


Slik lager du rundstykker uten egg og melk. Smuldre gjæren i en bolle, hell over olje og salt. Varm vannet til det er grader, og ha over i bollen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg