fredag 10. mai 2019

Eksem i ansiktet barn

Skincity er din hudpleieklinikk online. Få anbefalinger av våre hudterapeuter. Stå i mot tegn på hudaldring. ATOPISK EKSEM PÅ ANKLER: Vanlig plassering av utslett hos barn.


Utslett i ansiktet kan forårsakes av svært mange hudsykdommer.

Hos barn er blant annet femte barnesykdom og brennkopper vanlige årsaker. Her kan du se bilder av og lese mer om vanlige årsaker. Atopisk ekseAtopisk eksem er en vanlig årsak til utslett i ansiktet. Typiske symptomer er tørr og kløende hud i ansiktet.


En av de vanligste typene eksem. KontaktekseKontakteksem er skyldes kontakt med stoffer som virker irriterende, eller noe man er allergisk mot. Ved mistanke bør man utredes med en lappetest.


Hos veldig små barn er plagene vanlige på kinn og i bleieområdet, og fra 2-årsalderen kan de komme i albuebøyen eller knehasen.

Hos voksne kommer eksemet som regel i ansiktet , rundt øynene eller på hendene. De fleste voksne med atopisk eksem har også hatt plager som barn. At barn får eksem eller utslett er absolutt ikke uvanlig. Sammen med smerter og feber er det faktisk den hyppigste årsaken til at foreldre tar kontakt med lege.


Barn som er kraftig angrepet av eksem , kan klore seg til blods på grunn av kløen. Det hender også at det går infeksjon i sårene. I tillegg til de kremene man får uten resept på apoteket, trenger noen barn derfor å smøres med antibiotikakremer og kortisonsalve.


Noen barn med kraftig eksem blir også behandlet med kaliumpermanganat-bad. Hos voksne opptrer dette som rø fet, flassende hud i sentrale partier i ansiktet , hodebunn, bak ørene og på brystet. Bleieeksem er rødt, med glatt og eventuelt væskende hud i bleieområdet. Det er først og fremst små barn som får atopisk eksem. Man kan ikke kurere atopisk eksem , så behandling tar sikte på å dempe betennelse i huden, lindre symptomer og forebygge fremtidige utbrudd.


Behandling av atopisk eksem er som regel basert på fuktighetsbehandling og bruk av betennelsesdempende legemidler i perioder med utbrudd. Kronisk eksem kan forverres i perioder, og utslettet vil da kunne ligne akutt eksem. LES OGSÅ: Ulike typer psoriasis. Foto: NTB Scanpix Vis mer Hva skjer i huden ved eksem ?

Nøye utvalgte hudpleieprodukter og merker av høyeste kvalitet. Seboréisk eksem i en eller annen form finnes hos åtte til ti prosent av unge voksne, oftere hos menn enn kvinner. Man tror i dag at seboréisk eksem skyldes hudens reaksjon på en naturlig forekommende hudsopp (Malassezia). Man finner også symmetriske eksemforandringer på overkroppen, på bøyesiden av ledd i armer og bein og i ansiktet , særlig rundt øynene. Det oppstår lettere infeksjoner med bakterier i hud med eksem fordi hudens barriere mot infeksjoner svekkes.


Infeksjonene viser seg som gulaktige skorper i det bestående eksemet. Seborrhoisk eksem er srlig lokalisert til ansiktet , halsen, armhuler og. Helseguide: Slik finner du ut hvorfor babyen eller barnet har ftt utslett p. Barneksem (atopiskt eksem ) Barneksem - atopiskt eksem - är ett lngvarigt, kliande eksem som. Rammer ofte ansikt og øyelokk. Herpes infeksjon: Virusinfeksjon som gir gjentatte episoder med små vonde blemmer i huden.


Vanligst på lepper, men kan ramme alle steder i huden. Seborreisk ekseFlasseksem som kan ramme barn og voksne. Vanlig årsak til skjellende utslett i hodebunn hos småbarn, og i ansikt hos eldre barn. Noen kan oppleve det vanskelig å gi et barn med eksem i ansiktet en spontan klem. Disse barna kan risikere å få mindre kroppskontakt og færre kjærlige klemmer fra tanter, onkler og venner enn andre barn.


Barna merker at de blir møtt annerledes enn andre barn , og dette kan medføre at barnet utvikler et dårlig selvbilde. Seboreisk eksem er egentlig en overreaksjon på en overproduksjon av en normalt forekommende sopptype. Dette forekommer i områder med større talgproduksjon og særlig hos de med fet hudtype.


Barn har liten talgproduksjon og således sees dette hovedsakelig etter pubertet, eventuelt hos helt små babyer grunnet hormonpåvirkning fra mor. EkseBarneeksem eller atopisk eksem gir et rødt, tørt og kløende utslett. Spedbarn har gjerne eksem i ansiktet og på kroppen, også på fremsiden av bena. Hos større barn dukker eksemen opp i bøyefurene på armer og ben.


Den finnes i knehasene, på innsiden av albuene, på innsiden av håndleddene og på hender og føtter. Jag har sen några månader tillbaka haft problem med eksem i ansiktet men även på bröst, hals och rygg. Går på antibiotika för min akne (tetralysal) och efter snart månaders intag ser jag ett gott terapisvar.


Dock är mina eksem värre, tror det är någon form av allergi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg