onsdag 22. mai 2019

Hånd fot og munnsyke

Hånd fot og munnsyke

Finn laveste nettpris her. Hånd -, fot - og munnsykdom er en virusinfeksjon med utslett i munn, hender og fotsåler. Den forekommer først og fremst hos barn under år, er svært smittsom og kan opptre i små epidemier.


Mange har i tillegg feber og smerter i munn og hals. I de aller fleste tilfeller går sykdommen over av seg selv innen en uke. Hva er hånd -, fot - og munnsykdom?


Sykdommen rammer oftest barn, men også voksne kan smittes. Utslettet med blemmer dukker som navnet tilsier som regel opp både på hender , fotsåler og i eller rundt munnen. Forårsakes vanligvis av coxsackievirus serotype A 16. Unngå direkte kontakt med de utsatte områdene og hold en god hygiene for å hindre smitte. Har man hatt hånd-, fot- og munnsyke bruker man sjeldent å få det på nytt.


Hånd fot og munnsyke

Skulle det skje blir omfanget som regel blir mindre. Det kan gå en uke fra barnet er smittet til sykdommen bryter ut. Det har fått navnet sitt på grunn av de små sårene som dannes på hender og føtter, samt i munnen. Det er en vanlig sykdom for barn under år selv om også voksne kan få en mildere form av viruset. Hvordan fikk babyen min hånd-, fot- og munnsyke ? Som navnet tilsier, setter flekkene seg på hender.


Sønnen min har fått hånd-fot-og munnsyke , og nå tror jeg storebror også har fått det, skriver en bekymret mor. Barnet er som regel ikke noe særlig plaget, annet enn at det kan være vondt å spise og drikke. Hånd- fot- og munnsyke hos barn. Prognosen ved hånd -, fot - og munnsykdom er god.


Feberen er vanligvis over etter to til fire dager, mens blemmene forsvinner etter en til to uker. Har du eller barnet ditt hatt hånd -, fot - og munnsykdom vil dere være immune, og dermed ikke kunne få sykdommen igjen. Vil du lese flere slike saker?


Jeg tror jeg har fått hånd-fot- og munnsyke. Stemmer med det jeg leser om sykdommen. Jeg har en datter på måneder som hadde blemmer i rompa og på knærne, men tenkte bare at det var noe hun hadde spist eller at det var vanlige kviser.


Hånd fot og munnsyke

Helt til jeg også fikk disse på knærne, så i hendene, på ene albuen, rompa, i munnen og på føttene. Som regel lett feber og sår hals og munn. Vesiklene brister og gir overflatiske erosjoner.


Går vanligvis tilbake i løpet av en uke. Jobber i bhg og nå har vi fått bekreftet tilfelle av hånd - fot - munn syke. Flere syke barn, feber ol. Og jeg har prøvd å lete på nettet om dette er farlig for gravide.


Men føler ikke at jeg finner noe skikkelig svar. Tidlig denne uka ringte de fra barnehagen og fortalte at de hadde hånd - fot - og munn-sykdom. Vi valgte å la Sara være i bhg likevel.


Men når jeg leser på symptomene for denne sykdommen, stemmer det ikke med Sara.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg