fredag 17. mai 2019

Paracet spedbarn

Lei av lang kø på apoteket? Bestill Paracet fra Farmasiet hjem til deg. Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Paracet stikkpiller er et reseptfritt legemiddel som inneholder paracetamol.


Paracet kan doseres inntil tre ganger i døgnet. Brukes ved ubehag ved feber. Det bør gå minst fire til fem timer mellom hver.


PARACET : Én tablett med 5mg paracetamol, kan være dødelig for spedbarn. Foto: Mediehuset Nettavisen - Det er svært viktig at barn ikke kan få tak i mikstur eller tabletter med paracetamol. Paracet virker smertelindrendee og temperaturnedsettende, men vil ikke behandle infeksjon. Det kan være vanskelig å vurdere smerte hos spedbarn , ta derfor kontakt med lege én gang for mye.


Kilde: Nicolai Skarsgår lege og daglig leder hos Hjemmelegene og Toloo Saki, fagrådgiver og farmasøyt hos Apotek 1. Nye tall fra Apotekforeningen og Folkehelseinstituttet viser en alarmerende økning i bruken av paracetamol ( Paracet , Pinex og flere). Ny norsk forskning avslører en sammenheng mellom denne økningen og en samtidig dobling av astma og allergi hos barn. Det er omdiskutert hvor stor betydning risikofaktorer har, men hvis pasienter har en eller flere risikofaktorer vurderes sykehusbehandling ved lavere doser enn ellers. Kontakt Giftinformasjonen ved behov. Symptomer og kliniske tegn.


Paracetamol er førstehåndsvalg til barn fordi det generelt har lite bivirkninger. Barn i alle aldersgrupper, inkludert premature, nyfødte og spedbarn tolererer paracetamol, men man skal være oppmerksom på de faktorene som kan øke toksisitetsfaren. Mekanismen bak paracetamols toksisitet er den samme for barn som for voksne. Dosering Minimumsintervall mellom hver administrering må være minst timer.


Paracet spedbarn

Det skal ikke gis doser i løpet av timer. Barn Febernedsettende medisin til barn. Feber er et vanlig symptom hos barn, men ikke en sykdom i seg selv.


Små barn kan lett få feber på °C, selv ved helt vanlige virusinfeksjoner. Risikoen for at barnet skal få bivirkninger av medisiner i morsmelken, er størst hos spedbarn under to måneder. Dette skyldes at nyfødte i mange tilfeller skiller ut medisinen langsommere enn større barn.


Paracet spedbarn

Dette gjelder særlig for barn som er født for tidlig (premature). Dosen tilpasses barnets vekt og alder. Gi dosene med jevne mellomrom for å unngå store svingninger i temperaturen. Paracet inneholder virkestoffet paracetamol, og skal brukes til kortvarige lette til moderate smerter som hodepine, tannpine, menstruasjonssmerter, lette muskel- og leddsmerter. Men det er klart, man skal ikke gi det i hytt og pine, og i hvert fall ikke hver gang babyen ikke roer seg.


Men hvis dette er første og eneste gang så langt ville jeg ikke tenkt så mye mer over det. Er det lurt å gi ungen på mnd en paracet før vi går til helsestasjonen for å ta vaksine? Hun skrek forferdelig sist, så tenkte det hadde vært greit med litt forebyggende for smerten etterpå.


Hos spedbarn under måneder er feber et uvanlig funn. Barneavdeling bør konsulteres, og i de fleste tilfellene bør barnet legges inn. For eldre barn vurderes innleggelse ut fra allmenntilstand og spesifikke funn.


Praktiske tiltak for å bedre barnets allmenntilstand. Svette øker varmetapet. Svein Rune Andersen, sjef ved Statens legemiddelverks vaksineseksjon, synes det å gi spedbarn paracetamol, i tilfelle de skulle få feber, er helt unødvendig. Noen spedbarn vil oppleve feber etter vaksinasjon, men denne er som oftest raskt forbigående.


I enkelte land gir de nok behandling mot dette raskere enn i Norge. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg