tirsdag 28. mai 2019

Kan man reise til utlandet når man er sykemeldt

Uansett hva slags ferie du ønsker deg, finner du den hos Ving. Med fokus på bransjekunnskap og solide samarbeidspartnere reiser du alltid trygt med oss. La deg friste av våre fantastiske opplevelser i land over hele verden! Eksempel: Er du prosent sykmeldt og ønsker å reise til utlandet noen dager, kan du avspasere halvparten av dagene.


Har du ikke nok fleksitid å avspasere, må du ta ut feriedager. Andre situasjoner der du kan ha rett til sykepenger. Er du medlem av norsk folketrygd og bor utenfor Norge, kan du ha rett til sykepenger. Er man arbeidssøker med ventelønn kan man ta inntil tre uker ferie i løpet av kalenderåret og samtidig få utbetalt ventelønn, også om man oppholder seg i utlandet i disse ferieukene. Mottakere av ventelønn er nemlig fritatt fra å være arbeidssøkere og fra å ta i mot tilbud om tiltak og å møte til innkalling ved NAV i ferieperioden.


Er det lov for meg da å reise til utlandet i mens jeg er borte fra jobb? Grunnen til jeg blir sykemeldt er fordi jeg ikke kan utføre hardt fysisk arbeid etter operasjonen. Men å reise vil ikke være i fare for å forverre min tilstand. Derfor lurte jeg på om å ta en reise til utlandet hadde vært mulig.


Appelsin seriøst dette kan du ikke mene, ikke vet du hva folk er sykemeldt for, greit nok du mener de ikke skal reise til syden eller på ferie om man har influensa og lignende, men i det ene tilfellet mitt mistet jeg en nær slektning i en tragisk ulykke og jeg hadde et sterkt behov for og komme meg vekk en tur og dessuten måtte min egentlige ferie utsettes pga denne ulykken så den. Da kan hun reise så mye og hvor hun vil, da hun faktisk har ferie og ikke er sykemeldt. Det samme står i artikkelen du lenker til. Og TS, som andre også skriver. Ja sykepengene gjenopptas igjen etter avviklet ferie.


Husk at du også kan søke NAV om å beholde sykepengene under opphold i utlandet. Du søker NAV med bekreftelse fra lege. Hvorfor kan man ikke reise utenlands når man er.


Gjelder det også når man i utgangspunktet hadde fri? Jeg får lønn fra arbeidsgiver og de får igjen refundert fra NAV. Er du for eksempel prosent sykmeldt og ønsker å reise til utlandet , kan du avspasere de resterende dagene, sier trygdeadvokaten. Reise til utlandet når du er sykemeldt eller. Men regler for utenlandsreiser når man er sykemeldt gjelder jo feriereiser, og ikke tjenestereiser.


Selv om man er sykemeldt så kan man reise på jobb, så lenge det enten er innenfor de timene man jobber, eller man melder fra til NAV. Mannen min er langtidssykemeldt nå , så kommer påsken å da er han fortsatt sykemeldt , vi hadde planlagt å reise bort i påsken. Kan man fortsatt det når han er sykemeldt ? Denne reisen er altså innenlands. Verken Når vanuit een vakantiehuis.


Bekijk ons unieke assortiment kannen. Meer geluksmomentjes in een gezellig huis! Maak van jouw huis jouw thuis. Ontdek ons unieke woonassortiment online.


Sammenlign reiser og restplasser på Travelmarket og reis billig. Dersom man er sykemeldt bør man naturligvis også på fritiden følge legens anbefalinger i forhold til aktivitetsnivå o. Arbeidstaker har etter arbeidsmiljøloven og folktrygdeloven plikt til å vurdere om de har mulighet til å arbeide, også i de tilfeller man er 1 sykemeldt. Dette for eksempel fordi man blir bedre, eller fordi. SVAR: Hei Hei - og takk for at du skriver til oss!


Men hvorfor må lege tillate det og nav varsles? Hvordan er rutinene for dette? Og hva hvis man dro utenlands uten å varsle og noe skjer - hva blir konsekvensen - mister man feks rettighetene s. Jeg kan reise på ferie til Syden mens jeg er sykmeldt.


Svar: Nei, ikke uten å si fra. Du kan ta ut lovbestemt ferie og dra til utlandet når du er sykemeldt , men du får sykepenger i denne tiden. For å ha rett til sykepenger, er hovedregelen at du må oppholde deg i Norge. Jeg ville fortsatt å være sykemeldt i ferien og heller bruke de feriedagene som en forlengelse av permisjonen din.


I denne perioden er du fritatt fra å være arbeidssøker og kan oppholde deg i utlandet. Les også: Slik kan Nav kontrollere deg. Søk om rett til å reise utenlands som sykemeldt. I utgangspunktet har du ikke rett til sykepenger mens du oppholder deg utenfor Norge.


Du kan likevel i visse situasjoner få sykepenger under utenlandsopphold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg