tirsdag 7. mai 2019

Tigerens år

Tigerens år kommer med års mellomrom, og viraken omkring dette året er enorm. For 1år siden var det 100. Kinesiske barn får luer og tøysko med tigerhode brodert på for å vokse seg sunne og sterke. Krypskyttere dreper to tigere hver uke. Det er mennesket som er tigerens største fiende.


Tigerens år

Den kinesiske stjernetegn eller dyretegn, kendt som Sheng Xiao (kinesisk: 生肖), er baseret på en tolvårig cyklus, hvor hvert år i denne cyklus er relateret til et dyretegn. Tigerns år kännetecknas av mo tuffhet, civilkurage, allt sådant som kan förknippas med ett mäktigt rovdjur. Tigern är det tredje tecknet i den kinesiska zodiaken. Mennesker født i tigerens tegn er fulde af energi og entusiasme og det smitter af på andre. Tigern har extremt mycket respekt med sig och är beundrad av alla.


Lykkes tingene ikke for tigeren kan de være længe om at komme over det og vil have svært ved at finde gejsten frem hvis den først er tabt, men med tiden læges sårene. Overgangen fra ett år til et annet skjer ikke 1. Tigerens nærmeste nålevende slektning er trolig snøleoparden (Panthera uncia), men fylogenetisk skilte disse trolig lag alt for omkring millioner år siden. Her kan du sjekke din fødselsdato og finne ut hva som er ditt kinesiske dyretegn. De siste hundre årene har av alle verdens tigre blitt utryddet.


Tiger er en rovdyrart i kattefamilien. Den er det største nålevende kattedyret med en kroppsvekt på opptil 3kilo. Tigeren deles inn i ni underarter: bengaltiger sørkinatiger sibirtiger indokinesisk tiger sumatratiger malaysiatiger kaspisk tiger javatiger balitiger De tre siste regnes for utdødd. Men den ville sibirtigeren, verdens største kattedyr, står i fare for å bli utryddet. Hvert år i perioden har to komponenter, en himmelsk stamme og en jordisk gren.


Den himmelske stammen består av ti symboler. Det var navnene på de ti ukedagene som de gamle kineserne brukte. Den jordiske grenen består av tolv dyr fra den kinesiske dyrekretsen. Man får ett år ved å kombinere hver stamme med annenhver jordisk gren.


Tigerens år

En tiger er modig og har nemt ved at udøve autoritet. Læs mere om Tigeren her HAREN: Det kinesiske navn for Haren: TU. Frihed og forandringer er meget vigtige for dem. Det fjerde tegn i den kinesiske dyrekreds. De blir venner med nesten alle de møter.


Hanens år starter 28. De som er født i rottens år er smarte og hyggelige. Målet med denne siden er å vise deg hvordan det kinesiske horoskopet kan gi deg mer innsikt i visse livssituasjoner og hvordan du kan benytte denne kunnskapen til å takle hverdagen på en bedre måte.


Tigerens år

Tigeren har stort mot, sterk vilje og stor personlig utstråling. De elsker livet og vil leve det fullt ut. Du tør fronte dine saker, selv om du står alene. Du har meget bestemte meninger om ting og besitter en sterk vilje.


De er lekne, romantiske og følsomme. Tiger-sangen Musikk video (med tekst) EirinKri. Dyrepasser: Rune Landås Musikk video. Les mer: Lurer du på om du venter gutt eller jente, sjekk kinesisk fødselskart.


Fest hos Buddha Bakgrunnen for de dyretegnene går langt tilbake i tid. Tattoo laget av Roger Torgersen, Starlight Tattoo Drammen, for ca 11år siden. I år 5før Kristus skal Buddha ha sendt en invitasjon til alle dyrene i sitt rike til å komme og feire nyttår sammen med ham.


Norges største alternative magasin skriver om alt det spennende mellom himmel og jord. Det er også et år som skaper sterke kvinner, eller vanskelige kvinner, alt etter hva man mener. I vår nettutgave finner du alltid noe interessant å lese: Nyheter, reportasjer, intervjuer med kjente klarsynte, lesernes historier og mye mer. Det blir det lett ekteskapelige konflikter av.


Fordelen er at hun er initiativrik. Dette kinesiske tegns p ersonlighed. Du er modig, fyldt med selvtillid og et konkurrencemenneske. Derudover kan du kalde dig utroligt charmerende, og du gør et godt indtryk på andre. Du er eventyrlysten og elsker at udfordre dig selv.


I løbet af de seneste 1år er dens udbredelsesområde reduceret med procent, og tigeren er blevet udryddet fra det sydvestlige og centrale Asien, fra øerne Java og Bali og fra store områder af det sydøstlige og østlige Asien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg