torsdag 23. mai 2019

Omgangssyke vondt i magen

Matrådet om å drikke cola ved omgangssyke kan gjøre vondt verre. Lettbrus inneholder søtningsstoffer som kan binde vann i tarmen, og opprettholde eller forverre diareen. Du kan kjøpe væskeerstatning hos apotekene. Har du smerter nedover mot høyre side av magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen.


Ja: Kanskje har du en infeksjon. Det kan for eksempel være omgangssyke eller blindtarmbetennelse. Virus er en vanlig årsak til infeksjon i magen og tarmen. Det finnes mange typer, blant annet rotavirus, adenovirus, norovirus, astrovirus.


Virusene smitter ved at man får i seg infisert avføring, ofte via hendene. Noen typer virus smitter også gjennom spytt og hoste. Virusinfeksjon i magesekken og tarmen kalles ofte omgangssyke. Smerter i øvre del av magen kan være refluks. Har du vondt i øvre del av magen eller mellom brystbeina, kan det tyde på refluks.


Dette er også det enkleste å tyde: — Sitter smertene helt øverst i magen kan det være problemer med magesekken, refluks eller betennelse, sier Kvenshagen. Vedvarende eller tilbakevendende smerter eller ubehag som er lokalisert til øvre del av magen. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann. Hva er omgangssyke ? Omgangssyke er et folkelig begrep for smittsom mageinfeksjon, som i de aller flest tilfeller skyldes virusinfeksjon. Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett.


Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn. Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin? Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen. Omgangssyke har den medisinske betegnelsen enten viral gastroenteritt, gastroenteritt eller infeksiøs diaré.


Noen kaller det også akutt mage - og tarminfeksjon, sjau og andre bruker navnet på et av de vanligste virusene som forårsaker omgangssyke , norovirus. Uansett så føler jeg fortsatt magen er ikke helt som den var før magesjauen kom ifjor august. Jeg hadde null problemer med melk og hvetemel før dette. Greit nok det var mye luft i magen hver gang jeg spiste eller drakk melk eller matvarer som inneholder hvetemel, men fikk aldri løs avføring av det. Avføringen har også endret former.


Ufarlige årsaker til magesmerter. Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke som er en akutt mage - og tarminfeksjon. Norsk teknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr. Vondt i magen er en plage som rammer en større andel av befolkningen opptil flere ganger i året.


Her finner du god informasjon som gjør at du kan forstå mer angående hvorfor du får smerter i magen og hva du kan gjøre med det. Artikkelen tilbyr også kostholdsråd og såkalte “akutt tiltak” hvis magen har slått seg helt vrang. Bakteriene lager gasser mens de spiser, og gassene må finne veien ut av kroppen.


Det fører da til vondt i magen , oppblåsthet og ofte diaré og løs mage i en periode fra omtrent minutter til to timer etter måltidet, sier han. Kanskje har du drukket for mye kaffe og glemt å spise, kanskje har du spist for mye, eller du kan ha fått i deg noe du ikke tålte. Forstoppelse og omgangssyke er også vanlige årsaker til ubehag og smerter i magen. Oppblåsthet, mageknip eller forstoppelse. Alle har vondt i magen av og til, men mange har magesmerter som fører til bekymringer og redusert livskvalitet.


Som regel kommer smertene av at tarmene ikke fungerer optimalt. Små barn angir ofte vondt i magen ved infeksjoner andre steder. Dette er tilstander som som regel går over av seg selv uten behandling. De fleste som oppsøker meg med ulike symptomer på vondt i magen , har hatt vondt i lang ti sier fastlege ved Ensjø legesenter, Shruti Prabhu Singh. Kanskje har de slått seg til ro med at det bare er sånn det er og forholdt seg til symptomene uten å gjøre noe med det.


Først når andre i familien blir alvorlig syke eller får påvist kroniske sykdommer, oppsøker de selv lege. Av de drikkevarene man heller ned i magen , er det bare en svært liten del av væskemengden som oppløses i magen. Du produserer selv ti liter væske om dagen, blant annet spytt som magen får tilført, mens du kanskje drikker to til tre liter.


Så bare hell på nok sukker, så hjelper det på væskeopptaket, avslutter han. Smertestillende verken forringer eller forsinker diagnostikk ved alvorlig patologi. Ved sterk mistanke om nyresteinskolikk eller gallesteinskolikk gis et NSAID parenteralt eller som stikkpille i kombinasjon med spasmolytika parenteralt, for eksempel diklofenak mg i. Ved innleggelse og intense smerter eller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg