fredag 10. mai 2019

Smørkrem sjokoladekake

Smørkrem sjokoladekake

Kanskje har de andre glemt natron? Jeg hadde i noen sjokoladedråper før jeg satt kaken i ovnen, og håper det blir godt. Lag mandarinfyll ved å piske romtemperert kremost og smør med melis og sitronsaft til en glatt krem. Sil sirupen av mandarinbåtene, bruk gjerne laken til å dynke kaken, og grovhakk dem. La de renne av seg i en sikt i noen minutter før de piskes inn i kremen.


Smørkrem er en god og luftig krem som er perfekt til å pynte cupcakes og dekorere kaker. Dette er kremen som jeg som oftest bruker til å lage rosene på rosekaker også. Sjokoladekake i rund form. Hva er vel bedre en supersaftig sjokoladekake med smørkrem , salte peanøtter og karamell?


Røren blir ganske tynn etter at du har hatt i vannet. Pass på at formen din er helt tett slik at du ikke får noe lekkasje. Rør sukker og smør sammen. Bland hvetemel, kakao og natron sammen og sikt i deigen. Tilsett eggene ett i gangen og rør godt.


Smørkrem sjokoladekake

En god sjokoladekake er det jeg baker desidert mest. Det er barnas favoritt og også en favoritt blant mange voksne. Veldig smakfull, saftig og passe. Ved å lage den som en langpannekake rekker den til mange mennesker og passer perfekt til anledninger som barnebursdager, dugnader og foreldremøter.


Wenches sjokoladekake i langpanne er laget med en deilig sjokoladeglasur av smørkrem , som her pyntes med kokos, men man kan også bruke Seigmenn eller Non Stop for et litt yngre publikum. Den har en fløyelsmyk kjerne som kan minne om en deilig stor sjokoladefondant. Denne kaken smaker fantastisk! Den perfekte sjokoladekaken.


Brownieskaken med nutella. Se oppskriften her. Kaken er laget med en smakfull smørkrem som setter prikken over i´en.


Heldigvis fikk jeg oppskriften og siden den gang er dette den eneste oppskriften jeg bruker når jeg skal lage en ‘vanlig’ sjokoladekake. Trenger du inspirasjon? Her får du middagstips fra oss. Tradisjonell sjokoladekake med sjokolade smørkrem.


Til sjokoladekremen piskes mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker. Montering: Smør halvparten av sjokoladekremen mellom kakebunnene og resten av sjokoladekremen rundt hele kaken. Pynt med friske bær og sikt over melis rett før servering.


Ikke alle synes det er søppeloppskrift - det er en type smørkrem mange bruker og er fornøyd med. Den er veldig enkel og veldig rask å lage, men blir allikevel kjempegod. Dette trenger du for å lage en dobbel sjokoladekake med sjokoladesmørkremglasur. Bunnene 3g mykt smør 5g sukker dl vann 1g bakekakao dl rømme egg 4g hvetemel ts bakepulver ts natron. Oppskriften er til stor langpanne.


Smørkrem sjokoladekake

En saftig, søt og myk sjokoladekake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg