tirsdag 7. mai 2019

Smerter i ryggen gravid

Tyngdepunktet forandres med andre ord – det påvirker ryggen. Graviditetshormonet relaxin er med å gjøre muskulatur, sener og leddbånd mer tøyelige – det kan merkes både i bekkenet og ryggen. Som gravid legger du på deg – det påvirker hele kroppen, også ryggen. Graviditeten medfører en lang rekke endringer i kroppen, helt fra de første symptomene på at du er gravid , til vondter og plager når du går høygravid. Her er fem typiske gravidplager – og tips til hvordan du kan håndtere dem på best mulig måte.


Har du vondt i ryggen eller bekkenløsning?

Mange gravide kvinner kan oppleve smerter i korsrygg og bekken under svangerskapet. Her er noen tips til hva du kan gjøre for å føle deg bedre. De fleste tilfeller er ufarlig, men stikkende smerter , noe som føles som knivstikk i underlivet, kan selvfølgelig være skremmende og ubehagelig.


Opptil av alle gravide opplever vondt i ryggen når de er gravide. Få ganger i livet skjer det større forandringer i kroppen på kort ti enn under et svangerskap. Den raskt voksende magen, ny hormonbalanse i kroppen, forandring i fysisk aktivitet, og for mange økt stress og usikkerhet påvirker ryggsøylen enormt. Som kiropraktor ser vi ofte gravide med smerter forskjellige steder i kroppen.


Alt fra håndleddsmerter (også kalt karpal tunnel syndrom) til nakke, hodepiner og korsryggsmerter.

Jeg som synes jeg har fått nok til nå, ømme vonde pupper, hodepine, syyykt trøtt, kvalm og sykt oppblåst mage på kvelden, ser jo høy gravid ut, og nå dette, mitt første svangerskap hadde jeg ingen, kun litt smerter i ryggen de to siste ukene før fødsel! Men hvorfor helt præcist er det, vi får ondt i ryggen ? Og hvad kan vi gøre ved det? Vi ser på rygsmerter under graviditet her. Hvorfor får du rygsmerter under graviditet?


Det er typisk nederst i ryggen , hvor bækkenet mødet rygsøjlen, at du får smerter , når du er gravid. Rygsmerterne kommer af flere årsager. Som regel vil feber oppstår samtidig. Ved mistanke om nyrebekkenbetennelse bør lege kontaktes. Nyrestein kan føre til smerter i flankene ved siden av virvelsøyken og kan også kjennes som smerter i ryggen.


Dette utgjør en påkjenning for nedre del av ryggen og kan utløse smerter. Ryggplager og bekkenløsningssmerter kan opptre samtidig, eller du kan oppleve bekkensmerter uten ryggsmerter og motsatt. Kun lokale smerter i symfysen. Lindres ofte ved ro. Fakta om bekkenløsning.


Bilde av gravid dame som tar seg p ryggen. Vondt i ryggen kan ofte skyldes et bekken problem, uten at man selv er klar over. Jeg er uker på vei, og har de to siste ukene innimellom hatt smerter i venstre side og litt i ryggen på samme side.

Det føles som om jeg er støl, eller at jeg har halvveis hold eller noe. Jeg kjenner stadig strekninger som er livmoren som vokser, men dett. Smerten sitter helt oppe i midjehøyde.


Prolaps (isjias) skyldes at en mellomvirvelskive i ryggen sprekker og innholdet i skiven tyter ut og presser på en nerve. Det gir utstrålende smerter nedover i beinet. Hos en person som lider av isjias vil det alltid finnes uttalt stivhet i nederste del av ryggen.


Nyere forskning viser at kvinner som har født flere barn har større risiko for å utvikle bekkenplager. Videre viser forskning at hyppigheten av bekken- og ryggplager øker jo lenger ut i svangerskapet en kommer. Ikke ignorer vondt i ryggen.


Du har vondt i ryggen , og uansett hvor mange smertestillende du tar, har det ingen effekt. Hvis ikke, burde du oppsøke medisinsk hjelp. Det kan være snakk om virvler i ryggen som gir press på nervene. Har siden en uke før ikm hatt en del verk og murringer i korsryggen spesielt. Dette har variert veldig, hadde det mye om natten tidligere og nå er det mest på dagen.


Bytter på å være murringer i korsryggen og livmoren. Kjenner også en del strekk i livmoren. Noen ganger kommer det skikkelig tak i ryggen så jeg blir.


Selv om både smerter og plager som gravid er relativt normalt, er det enkelte typer smerter du bør være ekstra på vakt for, og enkelte smerter gir grunn til å kontakte lege. Magesmerter og blødninger – En god regel er at smerter som varer eller ikke slipper taket, gjerne i kombinasjon med blødning, må tas på alvor, sier Wendelborg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg