tirsdag 28. mai 2019

Amming menstruasjon

Amming menstruasjon

Amming og menstruasjon. Noen kvinner kan oppleve at melkeproduksjonen går litt ned i første dagene av menstruasjonen. Det er helt normalt, og krever ikke tiltak. Noen mødre vil erfare at barna vil ammes oftere de første dagene av menstruasjonen.


Nattamming er derfor nødvendig. Noen definerer dette som maksimalt seks timer mellom amming på natt, mens andre bare sier nattamming. Menstruasjonsplager er en hyppig årsak til henvendelser fra unge kvinner. Hyppigst er amenoré (bortfall av menstruasjonen), som kan skyldes svangerskap.


Uregelmessig menstruasjon kan ha en rekke årsaker og skal tas alvorlig. Etter svangerskap og mens moren ammer er det helt vanlig at det tar litt tid før ovulasjonen starter igjen. Du trenger altså ikke å bekymre deg - verken om mensen dukker opp etter kort ti eller om den lar seg vente på.


Amming menstruasjon

Noen kvinner får menstruasjon kort tid etter at blødningene etter fødsel stopper, mens andre må vente i opp til et år før mensen kommer tilbake. Begge deler er like normalt, sier Lunøe Jæger. Midt i august fikk jeg små blødninger og trodde menstruasjonen var igang, men jeg gikk bare med sporadiske småblødninger og mensmurringer i to uker.


Det vekslet mellom friskt blo brunt blod og blodtilblandet slim samt noen koagler. Første uken i september fikk jeg igjen menstruasjon som virket helt normal. Har du noen gang spurt deg selv hvorfor mødre som ammer ofte ikke får mensen? Svaret har med kjemi å gjøre.


Når et barn dier på morens bryst vil morens kropp automatisk produsere hormonet prolaktin. Dette berømte prolaktinhormonet har kraft til å hemme eggstokkenes funksjon. Noen sier at sykepleier hindrer alle perioder, er en form for prevensjon, eller at mors melk går sur hvis en periode ikke tilbake. Noen er heldige og får ikke igjen mensen før de slutter å amme, andre, som meg, får den igjen til tross for hyppig nattamming og ellers amming døgnet rundt.


Jeg har hatt litt uregelmessig mensen etter at den kom tilbake etter amming. Den har bare forskyvet seg med ca dager og i tillegg har har jeg begynt å blø oftere neseblod i forbindelse med mensen. Det har heller aldri skjedd før. I tillegg så prøver min mann og jeg få til nr 2. Informasjon om menstruasjon , blødningsforstyrrelser, svangerskap og svangerskapsavbrudd. Kvinner uten prevensjon.


Hvis hun ikke bruker prevensjon, og heller ikke ønsker å starte med dette, kan hun bruke medikamentet Primolut-N, som inneholder gestagenet noretisteron. Jeg er år og fødte barn nummer to for måneder siden (normal vaginal fødsel) og ammer fremdeles. Jeg trodde ikke man fikk igjen mensen når man fullammer? Kan jeg amme mitt første barn mens jeg er gravid?


Jordmor Tine Greve bekrefter at amming kan være et effektivt prevensjonsmiddel, men understreker at dette forutsetter at tre kriterier oppfylles. Jente som ikke har fått sin første menstruasjon innen hun er fylt år har så kalt primær amenoré. Pasientens sykehistorie, basert på opplysninger gitt av pasienten selv eller pårørende. Hevelse i hud og slimhinner, ofte i ansiktet, øyne eller lepper.


Amming menstruasjon

Cerazette stopper aktivitet i eggstokkene så det ikke blir eggmodning og eggløsning. Den samme effekten har amming , at den. AMMING : Sela (28) ammet døgnet rundt: – Jeg hadde nærmest uutholdelige smerter Sela (28) fikk to tette barn, Lennox (mnd) og Lyder (mnd), og ville gjerne amme begge, men det gikk ikke helt etter planen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg