mandag 6. mai 2019

Hvordan få omgangssyke

Norsk robotteknologi fjerner norovirus fra rom og utstyr. Vår automatiserte metode for desinfeksjon forebygger smitte. Unngå at norovirus sprer seg. Bekijk nu ons uitgebreide assortiment FA. Voor 23:bestel is morgen thuis!


Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. Een fris gevoel en verzorgd lichaam met de verzorgingsproducten van Fa. Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett.


Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Ofte begynner omgangssyke med kvalme, som følges av oppkast og diaré. Omgangssyke kan forekomme til alle årstider, men er vanligst om vinteren. Alle aldre kan smittes av omgangssyke , men barn er ekstra utsatte.


Du må ha kontakt med legekontoret første dag av sykemeldingen, men personlig oppmøte kan være senere spespesielt dersom du risikerer å smitte hele venterommet. Hvor ofte er det vanlig å få omgangssyke? Men hvordan komme seg til naboen?


Eller enda verre – en tilfeldig forbipasserende på trikken? Mens forkjølelsesvirus kan lene seg tilbake og vente på å bli hostet opp i nesa på et nytt offer, må noroviruset for eksempel håpe på at noen skal håndhilse etter å ha glemt håndvasken ved siste dobesøk. Det er ikke alle som kaster opp. Det kan variere fra person til person, sier Lange ved Folkehelseinstituttet.


Hvordan få omgangssyke

Gjentatte overdoser av koffeintabelletter er ett alternativ som jeg vurderer. Mest norovirus november til mars – Typisk starter utbrudd av norovirus i november, og strekker seg over jul, i de kalde månedene. Tilstanden blir også kalt winter vomiting disease, har tidligere Heidi Lange, seniorrådgiver i avdeling for smitte fra mat, vann og dyr, Folkehelseinstituttet, fortalt til Lommelegen. Jeg har hatt omgangssyke 2-ganger siden 1. Desember og hørt det er flere som får det opptil tre ganger i løpet av vinteren.


Håper virkelig jeg slipper den tredje gangen, da. Norovirus er den vanligste årsaken til utbrudd av ikke-bakteriell magetarminfeksjon, omgangssyke , på verdensbasis. Utbrudd kan ramme fra noen få personer til tusenvis. Kvalme og omgangssyke - kjerringråd.


Hvordan få omgangssyke

Vi har fått inn et råd mot kvalme og omgangssyke. Det går som følger: Dersom du har omgangssyke , eller er syk på noen som helst måte, er søvn og hvile den beste medisin. Sørg for å ligge med hodet høyt, støttet behagelig opp så nakken får være så rett som mulig. Hvordan unngå å smitte andre?


Ha god håndhygiene, selv når du er syk. De syke er mest smittsomme mens de har oppkast og diaré. De er også smittsomme i en kort periode før symptomstart og et par dager etter symptomfrihet. Det å løpe i skytteltrafikk mellom do og bøtte er lite festlig, men heldigvis varer det sjelden særlig lenge.


Håndhygiene er veldig viktig, men det finnes også kjerringråd. Les mer om omgangssyke. Får du lett sjøsyke, så finnes det et par enkle tips mot det.


En leser har sendt oss kjerringråd som kanskje kan være til hjelp for mange? Det viktigaste er å forhindre uttørring. Drikker med høgt sukkerinnhold bør unngåast. Man kan også kjøpe ulike elektrolyttløysingar på apotek som kan bidra til å erstatte salt, sukker og væsketap. De yngste barna blir ofte lettere smittet enn voksne – og da spesielt barn i barnehage.


Ifølge lege ved Folkehelseinstituttet, Tone Bruun, kan det blant annet skyldes at det er vanskelig å opprettholde god hygiene hos små barn enn det er hos eldre barn og voksne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg