torsdag 23. mai 2019

Hard avføring gravid

Dersom hemoroiden er smertefull og plagsom, kan salve eller stikkpille forsøkes. Behandling av hemoroider etter fødsel. Det går mer enn fire dager mellom hver gang du har avføring. Avføringen er hard.


Kvalme, uvelhet og tretthet. Du får avføring som er så hard at den fremkaller blødning fra endetarmen. Hos mange personer kan man ikke peke på klare årsaker til forstoppelse - at magen er hard. De vanligste forklaringene er uregelmessige avføringsvaner, ignorere trangen til å gå på do, fiberfattig kosthol lite fysisk aktivitet, høy medisinbruk, misbruk av avføringsmiddel, stress eller angst og tilstanden irritabel tarm. Symptomer på forstoppelse er hard avføring med separate klumper, som ligner på nøtter og er vanskelig å få ut.


Normal hyppighet for dobesøk er alt fra tre ganger om dagen til tre ganger i uken. Hvis man går på do sjeldnere enn ganger i uken er man per definisjon forstoppet. Jordmødre kan lett glemme å snakke med gravide om dette, og det kan være vanskelig for den gravide å ta opp dette litt pinlige temaet.


Jeg sliter sånn akkurat nå, klarer ikke å få noe UT! Har sittet på do i minutt! Det er kjempevondt, samtidig som jeg blør litt. Har aldri hatt såpass hard avføring før. Trenger tips nå til hva jeg kan gjøre for å få tømt meg!


Er det noen som har tips mot hard avføring ? Jeg har datter på 1år og mn hun har hard avføring. Hun presser hele dagen og klarer ikke å bæsje. Gir henne sviskemos i ganske lenge nå, men det hjelper ikke.


Nå har hun begynt å blø ved endetarmen. Mange forveksler også tegn på at det faktisk er menstruasjonen som kommer og ikke at man er gravid. Noen som kan hjelpe meg med det.


Hva er egentlig treg avføring og forstoppelse? Treg avføring kan bety flere ting: at det går lang tid mellom hver gang man man har avføring , at avføringen er hard og derfor vanskelig å få ut, og at man har vanskeligheter med selve tømningen. Ved forstoppelse går man sjeldnere på toalettet enn vanlig og avføringen er hard , tørr og vanskelig å trykke ut. Hvis du må presse ekstra hardt når du går på do er det fort gjort at du utvikler hemoroider. Du kan også føle deg oppblåst og kjenne smerter i mageregionen.


Er gravid i siste trimester og igår skulle jeg på do men til min fortvilelse så var avføringen så hardt at den nektet å komme ut. Hard og sjelden avføring. Jeg må veldig på do men hver gang jeg prøver så nekter kroppen å kvitte seg med avføringen. Det kan være svært sjenerende, for naturlige tarmfunksjoner er viktig for velværet.


Mange gravide opplever at de får forstoppelse i større eller mindre grad. I graviditeten må du tenke mer på matvanene dine enn ellers, i og med at hele fordøyelsen påvirkes av hormonenes innflytelse på tarmene. Slimhinnene er mere lettblødelige under svangerskap, så du presser nok for hardt.


Hvis du er plaget med treg mage så burde du prøve å forebygge hard avføring. Spis fiberrikt og drikk mye vann (fiberrik kost uten nok væske har motsatt effekt, da blir fiberet som murstein i magen). Treg mage er en tilstand som man helst vil unngå.


Et virkningsfullt råd mot at avføringen er hard er å drikke saft av svisker. Andre vil kunne få treg avføring i løpet av livet, og da kan det være et symptom på underliggende plager eller sykdommer som hypothyreose (lavt stoffskifte), diabetes eller depresjoner. Dette kan brukes som et avføringsmiddel. Legen forteller at det heller ikke er uvanlig å slite litt ekstra med hard mage under svangerskap.


Graviditet er gjerne en ny type påkjenning på kroppen. Man kan få hard mage, og man skal gjerne spise litt mer, drikke mer væske, stresse mindre og om kroppen tillater det være i litt bevegelse. Hva med medikamenter mot forstoppelse?


Det finnes flere medikamenter som kan lindre forstoppelse. Vanlige årsaker til forstoppelse er arvelige forhol for lite fiber i kostholdet, at du drikker for lite væske eller at du mosjonerer for lite.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg