fredag 31. mai 2019

Hva hjelper mot matforgiftning

Vanligvis går en matforgiftning over i løpet av 1-dager. Matforgiftning , behandling. Her kan du lese hvordan du får kroppen på bena igjen raskest mulig dersom du eller barna skulle oppleve å bli matforgiftet på ferieturen. De vanligste årsakene er utilstrekkelig oppvarming av matrester, utilstrekkelig eller for langsom nedkjøling, lagring ved romtemperatur og slurv med renhold. Det er mye placebo i dette, og det er det ingenting i veien me mener han.


Men når man tror det hjelper , gjør det ofte det. Hjelper mot dehydrering – Du blir dårlig av diaré fordi kroppen mangler væske. Diaré blokkerer mekanismen som gjør det mulig å ta opp vann.


En matforgiftning søksmålet kan inngis hvis det blir oppdaget at kjøttet ikke var grundig kokt før du blir servert. Prøv med blåbær saft og blåbær (friske eller frosne), eller blåbær biola. Blåbær kan være nyttig, fordi det er stoppende.


Modne bananer, gulrotmos, eplemos, pasta og ris kan også hjelpe mot løs avføring, men her gjelder det å prøve seg fram, siden vi kan respondere ulikt på maten. Febernedsettende og kvalmestillende medisiner kan hjelpe , men er som regel ikke nødvendig i milde tilfeller. Ved alvorlige tilfeller av matforgiftning kan det bli skjevhet i saltbalansen i kroppen, og da kan det være nødvendig med tilførsel av de saltene som mangler, skrev Lommelegen tidligere.


Vær også nøye med hva du drikker – og ikke drikker. Prøv å drikk væske utenom måltidene, og ikke til dem. Vann med sitron er ikke bare sunt, mange hevder også at det virker godt mot kvalme.


Vann blandet med en halv spiseskje bakepulver smaker visst ganske ekkelt, men skal til gjengjeld virke ganske raskt. Probiotika er altså noe som har kommet for å bli. Siden legevitenskapen ikke fornekter dets effekt og ikke samtidig vet hva det hjelper mest mot eller minst mot så er dette produkter som selges for å lindre det meste idag, men er man frisk så behøver man ikke å ta dette som et tilskudd for sikkerhets skyld.


Les mer om hva det er for noe, og hva du kan gjøre for å unngå å bli syk av maten. Kommer symptomene 1-timer etter at du har spist den maten du mistenker, kan sykdommen skyldes bakterier som har fått vokse og produsere giftstoffer i maten, for eksempel på grunn av feil lagring eller dårlig varmebehandling. Hvordan hjelpe deg selv uten å ta til alvorlige medisiner?


Så hva skal jeg gjøre med matforgiftning ? Naturligvis tar jeg ikke hensyn til når jeg skriver denne artikkelen, forgiftning av små barn, forgiftningen som oppstår med alvorlig toksisk skade, høy feber, bevissthet, kramper, ukuelig oppkast eller diaré. Hvis du har matforgiftning , er det viktig å forbli riktig hydrert. Frukt juice og kokos vann kan gjenopprette karbohydrater og hjelpe med tretthet. Sportsdrikker høyt i elektrolytter kan være nyttige med dette.


Hjelp med matforgiftning bør gis så snart som mulig, avhengig av hastigheten til rettidig og kompetent handling, avhenger ikke bare avlens helse, men også livet hans. Foruten hva å spise etter matforgiftning , er det like viktig å vite hvilke matvarer som skal unngås, slik at du kan forhindre forverring av tilstanden din. Meieriprodukter: Når magen er i kompromittert tilstan kan det hende du finner deg midlertidig laktoseintolerant. Jeg lyver ikke når jeg sier at jeg aldri har hatt skikkelig diaré.


Jeg har hatt bløt mage en sjelden gang, men det varte ikke mer enn et do-besøk. Helt siden natt til har jeg hatt det. Jeg prøver å få i meg drikke. Hva hjelper mot det?


Jeg tok litt jegermeister fordi jeg har hørt at det hjelp. Det kommer som regel av at maten ikke er skikkelig behandlet, eller dårlig hygiene på kjøkkenet. Vel idag har jeg kastet opp, hatt diarè og vondt i hodet.


Det fins noen generelle råd som kan være til hjelp , uavhengig av hva som forårsaker kvalmen. For konkrete rå se våre fagsaker om omgangssyke, matforgiftning , graviditet, reisesyke, migrene og forstoppelse. Spis lite om gangen, men ofte (minst hver 3.-4. time).


Drikk mye klar og kald væske (minst 2- liter om dagen).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg