torsdag 22. februar 2018

Varme opp morsmelk

Morsmelk varmes best i lunkent vannbad. Hvis du passer på å riste på flasken under oppvarmingen kan du bruke varmt , rennende vann. Den bør ikke bli over grader. Kan morsmelk varmes opp flere ganger.


Hva er den beste temperaturen for servering av morsmelk ? Nå fortsetter vi til oppvarming av morsmelk. Oppvarming av morsmelk innebærer å varme den opp til et sted mellom kroppstemperatur og romtemperatur, men noen babyer har ikke noe imot at den er litt kald. Den enkleste og sikreste måten å varme opp melk på, er å bruke en flaskevarmer. Hvis du er rask til å kjøle ned varmebehandlet mat, helst i løpet av 1-timer, er det trygt å varme opp maten flere ganger, sier mikrobiolog i Nofima, Trond Løvdal.


Man slipper tenke p vaske og koke flasker, og prve finne et sted man kan varme opp morsmelkerstatningen. Maten er klar nr som helst og hvor som nske om utvikle en metode for analyse av norsk morsmelk , da det er et behov for informasjon om uorganiske. Varme opp morsmelk.


Hvis temperaturen blir høyere, ødelegges viktige immunstoffer. Melken skal være håndvarm når du gir den til barnet, dvs. Drypp en dråpe på håndbaken for å kjenne etter.


Temperaturen er riktig når den verken føles varm eller kald. For de fleste barn er ikke dette noe problem. Det samme gjelder flytende MME. Tint morsmelk er holdbar i ett døgn i kjøleskap.


Før servering varmes morsmelken forsiktig opp i vannbad ved maksimum 40°C. Når du skal varme opp morsmelken bør du bruke vannba og vær nøye med at det ikke er for varmt. Dersom vannbadet består av kokende vann vil melken langs kantene på beholderen nærmest skåldes og næringsstoffene kan brytes ned.


For å varme opp melken setter du brystmelkflasken eller -posen i en kopp, mugge eller skål med lunkent vann i noen minutter, slik at den får kroppstemperatur (°C ). Alternativt kan du bruke en flaskevarmer. Ikke la temperaturen overstige °C, og unngå å bruke mikrobølgeovn, da den kan varme opp melken for mye. Om pappaen vil prøve seg å mate med flaske har vi mer enn nok melk til det her.


Har prøvd å putte flasken med melk i vannbad i gryte, men det går jo. Plasser beholderen godt inne i kjøleskapet og ikke i dørhyllene, dette for å sørge for at morsmelken holder en jevn temperatur. Etter opptining kan frossen morsmelk oppbevares i kjøleskapet i opp til tolv timer.


Noen pumper seg fordi barnet er født for tidlig, er sugesvakt eller ikke greier å ta brystet. Pumping av morsmelk. Andre pumper fordi de skal være borte fra barnet, eller fordi de har sår eller smerter som gjør ammingen vanskelig. Noen barn kan drikke NAN til de stuper, mens andre kaster opp alt etter. Calesca enhet for oppvarmingtining Calesca er en enhet for oppvarmingtining av morsmelk , utformet for individuell pleie ved en neonatal intensivavdeling, og den kan brukes bde til varme opp.


De vil også kunne bli avkjølt i kroppen av å få kald mme når de er spebarn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg