onsdag 21. februar 2018

Autorisasjon som helsefagarbeider

Autorisasjon som helsefagarbeider

Velkommen til Kensaq. Finn autorisasjon som helsefagarbeider i dag! Søk i Norges største og mest komplette kursoversikt.


Autorisasjon som helsefagarbeider

Skjema benyttes av personer som søker autorisasjon eller lisens som helsepersonell. Autorisasjon og lisens. Innmeldingsliste for utdanningssteder og fylkeskommuner. Språkkrav, kurs i nasjonale fag,. Godkjenning som petroleumslege og dykkerlege (fylkesmannen.no) Palliativ medisin som kompetanseområde.


Telefontid mandag til fredag: 09. Gebyret betales i Altinn når du registrerer søknad om autorisasjon eller lisens. Klage på vedtak: Når godkjenningsmyndigheten har fattet et vedtak har du mulighet til å klage på dette vedtaket.


Autorisasjon som helsefagarbeider

Vedtaket kan påklages etter reglene i forvaltningsloven kap. Du kan lese mer om tilbakekalling av autorisasjon i lov om helsepersonell § 5. Hvis man senere ønsker ny autorisasjon , gjelder det for begge gruppene at man må vise seg skikket for eventuelt å få et slikt vedtak. Hvis du har autorisasjon som omsorgsarbeider, og ønsker å konvertere denne til autorisasjon som helsefagarbeider , gjør du dette i Altinn. Søk om autorisasjon som helsefagarbeider – der du får beskjed om å laste opp vitnemål, legger du ved et word-dokument der du skriver at du søker konvertering.


I Norge har vi yrkesgrupper med yrkestittel som krever autorisasjon. Man kan ikke bruke en slik yrkestittel uten å ha norsk autorisasjon. De lovbestemte kravene for å ha rett til autorisasjon fremgår av helsepersonelloven § 48. Bare den som har norsk autorisasjon , lisens eller spesialistgodkjenning etter § 5 har rett til å benytte slik yrkesbetegnelse som kjennetegner vedkommende gruppe helsepersonell. Som helsefagarbeider skal du yte profesjonell helsehjelp, kunne utføre grunnleggende førstehjelp og ivareta pasientsikkerhet.


En helsefagarbeider har varierte arbeidsoppgaver og kontakt med mennesker i alle aldre. Noen er syke og andre har nedsatt funksjonsevne eller skal trene seg opp etter en ulykke. Disse utdannelsene eksisterer ikke lenger i Norge. Hvis du allerede har autorisasjon som omsorgsarbeider eller hjelpepleier, kan du konvertere denne til autorisasjon som helsefagarbeider.


Dette kan du søke om i Altinn. Gå direkte til Jobbannonser, Søk Lukk. Finn jobber Bedriftsanmeldelser. Helsefagarbeider og mer! Vi må likevel foreta en samlet vurdering av om din autorisasjon skal tilbakekalles.


Autorisasjon som helsefagarbeider

Alt helsepersonell i Norge må ha norsk autorisasjon eller lisens. Personer som ikke har autorisasjon (eller lisens) har ikke rett til. Hovedoppgaven er å bedre livskvaliteten og funksjonsnivået til pasientene og brukerne.


Tidligere ble en helsearbeider kalt både hjelpepleier eller omsorgsarbeider. Nå erstatter yrkestittelen helsefagarbeider de tidligere titlene. Pasienter og brukere.


Hovedformålet med autorisasjon er å ivareta pasientens sikkerhet, sikre kvaliteten i helsevesenet og at befolkningen har tillit til helsevesenet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg