mandag 19. februar 2018

Pavlova langpanne eggekrem

Smarte løsninger som gjør hverdagen enkel og morsom både på kontoret og hjemme. Pavlova er en enkel og lekker festkake. Toppet med eggekrem og friske bær blir dette en suksess i hvert selskap. Her har du en enkel oppskrift med trinn-bilder: Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Stusser du ved at det skal være eddik i marengsen?


Pavlova langpanne eggekrem

Ikke fall for fristelsen å droppe den. Jo stivere marengs du pisker, jo mindre vil marengsbunnen flyte utover under steking. Sprø marengsbunn, deilig eggekrem og friske bær - perfekt til 17.


Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Perfekt fyll oppå sprø marengsbunn og fløyelsmyk eggekrem. Alle elsker pavlova ! Og pavlova i langpanne fylt med deilig vaniljekrem og toppet med friske bær er ypperlig å servere når du venter mange gjester.


Denne er enkel å lage og passer til både konfirmasjon, dåp og 17. Det er imidlertid intet i veien for å lage en større versjon. Denne flotte marengskaken egner seg utmerket til å forberede i dagen i forveien og masse friske bær gir vakker sommerstemning.


Marengsbunnen kan lages flere dager i forveien. Jeg laget bunnen to dager før og pyntet den i festlokalet rett før den skulle serveres. Enkelt og greit, og jeg har enda til gode å se noen si nei takk til en pavlova med friske og fristende.


Pavlova langpanne eggekrem

Her er den - i ekstra stor størrelse - perfekt når du skal lage kake til mange. Toppes med deilig eggekrem og rabarbrakompott med jordbær. Topp den søte marengsbunnen med vaniljekrem og friske bær. Denne helgen feiret vi bursdagen til en kusine av meg og min bestemor. Jeg vet at mange har dårlige erfaringer med å lage pavlova.


At den blir brent eller brun før den blir stekt eller at den ender opp som en klissete og mindre tiltalende masse. Det er noen viktige regler å følge når du baker pavlova : 1. Luftig, lett og sprø marengs som smelter i munnen. Her finner du oppskrifter på mini- og porsjonspavlova, pavlova i flere lag med masse godt fyll, og pavlova i langpanne. En suksess i hvert et selskap. I denne oppskriften bruker vi blanding av vanilje- og vanlig krem, men du må gjerne bruke kun vispet krem, gjerne smakt til med litt sitronskall og saft, eller en blanding av vispet krem og ferdig romkrem.


Pavlova langpanne eggekrem

Den blir ekstra enkel hvis du velger å bruke ferdig vaniljekrem eller eggekrem , men å lage eggekrem selv er også veldig enkelt. Se oppskrift på Matprat. Fremgangsmåten er lik, men marengsen ble denne gangen pisket i minutter. Det er sikkert mange som allerede vet hva dere skal bake, men jeg kommer med et forslag til. Og hjemmelaget vaniljekrem.


Denne gangen er det pavlova med vaniljekrem. Det er så utrolig enkelt å lage, så prøv deg gjerne på det. Marengskaken lages vanligvis run men til selskaper kan det være praktisk med en større versjon. Nå i mai passer det med røde og blå bær som står vakkert til den hvite kaken, men. Sørg for å ha en helt ren bolle, fri for fettrester.


Pavlova langpanne eggekrem

Eggehvitene må være uten gullfisker – det vil si uten små rester av eggeplomme. Velkommen til mitt søte kakeparadis! Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter.


Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Det er vel knapt noen kake som gir mer vann-i-munnen-garanti enn en pavlova. Den syrlige smaken av pasjonsfrukt er utrolig god til marengs!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg