mandag 19. februar 2018

Apocillin og alkohol

Svar: Apocillin inneholder vanlig penicillin. Virkningen av dette legemiddelet blir ikke svekket av alkohol. Det er heller ikke farlig å kombinere penicillin og alkohol.


Man bør likevel være avholdende når man gjennomfører en penicillinkur fordi alkohol til en viss grad nedsetter kroppens egen evne til å bekjempe infeksjonen. Om du passer på å følge kuren så er det jo greit! Pencilin og alkohol. Jeg går på en antibiotikakur for en begynnende ørebetennelse. Får besøk av en venninne i kvel og vi tenkte å ta oss et par cider.


Er det dumt av meg? I dag er det dag nr med antibiotika. Det står ingenting om alkohol i pak. Har en betennelse i tannkjøttet ved visdomstanna, og det gjør grufult vondt. Har fått pinex forte også til smertene, men det tar jeg ikke siden jeg blir så trøtt av det, og hvertfall ikke når jeg har planer om et glass vin i kveld!


Apocillin og alkohol

Men det er vel ingen fare med apocillin og alkohol er det vel? Man skal jo ikke kombinere alkohol og antibiotika. Noen ganger nedsettes virkningen av antibiotikaen og noen ganger får man antabuslignende reaksjoner når man kombinerer dette (det gjelder ikke penicillin).


Men siden du er ferdig med kuren din på lørdag, og føler deg frisk igjen, så går det nok greit å ta seg en fest. Her er Øystein og Ronny. Vi lever i en tid med tidspress, og mange synes at de har for lite tid til å trene , mens andre ikke har råd til å tegne medlemskap på treningsstudio. De beste treningsappene for mer morsom og bedre trening ! Noen synes trening er gøy og trener mange ganger i uken, mens andre ser på.


Ciproxin og Ciprofloxacin: Gis for å behandle ulike bakterieinfeksjoner i for eksempel luftveiene, mage og tarm, hu kjønnsorganer og ledd og skjelett. Dersom du skal hente ut resepter av slike antibiotikatyper som ikke skal kombineres med melkeprodukter og tilskudd av jern eller kalsium, skal du få beskjed om dette på apoteket. Alkohol er som kjent sterkt vanndrivende, og det betyr at når man drikker alkohol , så vil medisinen bli skilt fortere ut av kroppen, og virkningen blir dårligere.


Men man blir ikke syk av denne kombinasjonen, slik man blir hvis man kombinerer Flagyl og alkohol , jfr over. Det hele er et mengdespørsmål i dette tilfellet. De oransje sidene er ment for almennheten og publikum. De blå sidene er for sykehus.


De turkise er for allmennpraksis og sykehjem. Alkohol påvirker ikke virkningen av antibiotika, eller reagerer med antibiotika på noen måte. Den eneste måten alkohol kan påvirke en antibiotikaens virkning, er om du drikker deg så full at du glemmer å ta tablettene.


Hvordan alkoholen påvirker ditt eget immunforsvaret, er en helt annen ting. Antibiotika og alkohol. Lurte bare på hvordan effekten av antibiotika svekkes sammen med alkohol. Jeg gikk på antibiotika i helgen pga. En venn av meg sa til meg at dersom jeg drakk falt hele kuren til grunn og jeg måtte gjøre alt på ny igjen.


Når det gjelder bruken av alkohol og antibiotika så er det flere ting man må ta hensyn til. For det første kan virkningen av antibiotika bli ødelagt dersom det kombineres med alkohol i. Som i Weifapenin og Apocillin sammen med moderate mengder alkohol har. Jeg har tenkt til drikke sprit, og vil ikke utsette kroppen for noe farlig. Den anden holdning påpeger at alkohol og penicillin ikke har nogen effekt på hinanden, og at man derfor ikke absolut skal afholde sig fra alkohol.


Videnskabeligt set er det sidstnævnte tankegang, der er korrekt: Selvom det strider meget imod hvad vi har lært ( og hørt) gennem livet, er der ingen problemer ved at kombinere penicillin og alkohol. Apocillin er i hovedsak fenoksymetylpenicillinkalium og opptrer som hvite, kapselformede tabletter. De deles inn etter kjemisk form og etter hvilke bakterier de virker på.


Noen antibiotika kalles bredsprektrede og virker på mange forskjellige typer bakterier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg