fredag 16. februar 2018

Paracet gravid

Lei av lang kø på apoteket? Spar tid ved å handle enkelt og diskret på nett. Rask leveranse og stort utvalg. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.

Derfor var overskriftene fete i nyhetsmediene både i Norge og i andre land da forskningen fra Danmark ble publisert. Legemiddelet ansees som trygt i små doser og ved kortvarig behandling, men skal ikke brukes over lengre tid. Som gravid behøver man ikke å forhøre seg med lege før man bruker paracetamol, med mindre man til stadighet har smerter som medfører bruk av smertestillende.


Paracet og gravid - riktig bruk. Da bør man snakke med en lege for å få råd og finne en diagnose, sier medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket, Steinar Madsen. Rådfør deg med lege eller apotek før du tar dette legemiddelet dersom du er gravid eller ammer, tror at du kan være gravid eller planlegger å bli gravid.


Har du blitt gravid mens du brukte p-piller?

Det er ikke vist at bruk av p-piller under tidlig graviditet gir økt risiko for skader hos barnet. Veie nytte m ot risiko. Noen gravide har en alvorlig sykdom der det er nødvendig å bruke medisiner også i svangerskapet. Gravid uke for uke Da musene fikk det som tilsvarer en vanlig menneske-dose av paracetamol, tre ganger om dagen i syv dager, skilte testikkelvevet ut prosent mindre testosteron. Selv om en medisin er reseptfri, er det ikke sikkert du som gravid kan bruke den.


Et beskjedent eller. Jeg hadde mye kroniske smerter både migrene og hodepine fra stive muskler i nakken så jeg tok ganske mye paracet under svangerskapet. Når hodepinen inntreffer gjør du det samme du ville gjort dersom du ikke var gravid. Vann, paracetamol og en liten lur. Dersom du ikke vil ta paracet i graviditeten er en liten slumring på sofaen et undervurdert knep.


Noen minutter på øyet kan gjøre susen for hodepinen, sier jordmor Annett Hegén Michelsen. Hvis du har luft i magen, kan det være godt å bevege seg litt. Les mer om halsbrann når du er gravid. Ved feber og ved kortvarige, lette til moderate smerter.


Nå vet jeg ikke hvor langt du er på vei, men spes i første trimester er det ikke bra å ha feber.

Du finner mange forskjellige smertestillende som kan kjøpes uten resept i apotek i dag. Men vet du hva som er forskjellen på dem, og hva som er riktig valg for deg? Hvis du ikke gjør det er det fare for feilbruk, noe som kan føre til at du ikke får den virkningen du håper på. Så kom jeg over et innlegg her om at man ikke skal ta det når man er gravid. Om du har vondt kan du ta paracet eller i værste fall paralgin.


Del dette innlegget. Nsaid bør du absolutt ikke ta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg