onsdag 14. februar 2018

Måle temperatur

Bestill hotell i Male By. Se bilder, les kundeomtale og book! Gratis avbestilling! Presise og raske termometer for måling av feber. Reserver ditt Hotell i Male online.

Temperaturmåling i øret er rask å utføre (tar noen sekunder), hygienisk og pasientvennlig. Eksempelvis spares mye tid ved å måle temperaturen i øret i stedet for i rektum - det kan være av betydning når temperaturen skal måles på mange pasienter, f. Når vi blir syke er det fort gjort å få feber, og da er det greit å måle med et termometer for å se hvordan vi ligger an. Her får du råd og tips for hvordan du enklest måler temperaturen til deg og dine.


De ulike måtene å måle temperaturen på er mer eller mindre presise. Det er viktig å kjenne til normalverdiene ved de ulike metodene. Det finnes ulike typer termometer som kan brukes til å måle temperaturen.

Tidligere benyttet man ofte mål med kvikksølv, og disse finnes nok fortsatt i noen hjem. Disse målene er av glass og kan lett knuses. Vanligvis måles temperatur inne i små trehytter. Stadig flere trehytter med manuell avlesning av temperatur blir erstattet av automatiske stasjoner, men reglene for måling er likevel de samme. Ikke ha dårlig tid når du skal male innendørs hjemme eller på hytta.


Enten du skal behandle panel, vinduer, lister, vegger eller gulv, må underlaget få opp temperaturen før du setter i gang. Har hytta stått kal må du påregne mange timer med fyring før rommet og underlaget er varmt nok for å males. Det ideelle maleværet er grader og overskyet, men det går helt fint å male eller beise i både varmere og kjøligere temperaturer.


Huset er ikke like utsatt for restfukt enn de liggende terrassebordene, så her kan man sannsynligvis starte med maling eller beis på et tidligere tidspunkt, men også her er det viktig å forvisse seg om at treet er tørt nok, sier Bastiani om dette. Termometeret piper eller viser temperaturen når den er ferdig målt. Det kan ta noen minutter avhengig av type termometer.


Hundens normaltemperatur ligger mellom 35-o C. Hvordan måle temperaturen i armhulen Plasser en ren termometer under armen og plasser arm ned igjen på toppen av det tett. Hvis du bruker et digitalt termometer, bør det piper når det er ferdig måle. Hvis du har et glass termometer som bruker alkohol eller galinstan som sin måte å måle på, la termometeret under armen i minst fem minutter.


Slik måler du barnets temperatur.

Temperaturen i øret kan forverres av blant annet ørevoks, hår og andre anatomiske tilfeldigheter i øregangen. Mens måling i munnen kompliseres av at det kan være vanskelig for pasienten å holde munnen ordentlig lukket. Mange barn og voksne kvier seg for å måle temperaturen i baken. Et lettvint alternativ er å legge termometeret i armhulen og legge til en halv grad.


Det er lurt å måle sin egen kroppstemperatur relativt ofte slik at man kjenner sin normale temperatur. Dette gjelder også små barn – da er det lettere å vite når man har feber. Feber kan måles flere steder. Normal temperatur er ca. Sprittermometeret må henge.


Kroppstemperatur er en måte å måle kroppens evne til å lage og til å bli kvitt varme. Kroppen er veldig god på å holde temperaturen i et trygt område, selv når temperaturen utenfor kroppen endres mye. Når man er for varm, utvider blodkarene i huden seg seg for å føre overflødig varme til hudens overflate.


For dere som driver en enkel matbedrift kan det være tilstrekkelig å ha en internkontroll som styrer grunnforutsetningene. Denne temperaturen ligger vanligvis i gjennomsnitt på 3°C og varier gjennom dagen slik at laveste temperatur måles om morgenen og høyeste temperatur måles om kvelden. C om morgenen og 3°C om kvelden. Temperatur kan også sies å være forholdet som bestemmer netto varmebevegelse mellom to legemer.


Et legeme som i hovedsak avgir varme til et annet (evt til omgivelsene), har en høyere temperatur enn det andre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg