onsdag 14. februar 2018

Gravid uke 16 bevegelse

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Du kan lytte til podcasten i spilleren over eller ved å søke opp Babyverden uke for uke der du lytter til podcaster.


Fødselslege Tilde Broch Østborg: Navlesnoren er en livsnødvendig forbindelse mellom mor og barn.

Er det ikke fantastisk å tenke på hvor mange ferdigheter fosteret har tilegnet seg under svangerskapet? Nå kan fosteret allerede suge, svelge, tisse, gjøre pusteøvelser og bevege seg. Det er svært forskjellig når og hvordan du vil kjenne de første sparkene eller bevegelsene. De fleste gravide merker det en gang mellom 16.


Gravid uke til 17. Noen vil kjenne fosterbevegelser allerede fra uke 1 eller 1 men for de fleste vil det ta noe lenger tid. Hvordan kjennes bevegelse og når kjente dere det?


Er i uke og tror jeg har kjent noe, men vet ikke helt hva det var.

Føltes nesten ut som luftbobler eller noe i magen, bare at det er under huden på magen under navelen og litt på siden. At fostrene allerede i uke reagerte med bevegelser p musikk som ble sendt inn i morens skjede. Barnet utfrer bde store og sm bevegelser inne i magen din. Nå begynner magen å vokse seg større og iblant følger også lår og rumpe med i denne utviklingen.


I løpet av denne uka eller den neste slutter de fleste å være kvalme, om du er så uheldig å være det ennå. Siden du har økt pigmentering når du er gravid , så blir du lettere brun. Vær litt obs på flekker i ansiktet, såkalt melasma, det kommer av hormonene. Utrolig koselig, men mammahjerte er allerede bittelitt bekymra om gutten sover nok så mye han romsterer (har og en bråkete jobb).


Kjenner han aller mest på kveld og morgen, altså når jeg ligger. Er litt under vekstkurven med liten mage (smal fra før.) Har gjerne litt og si. Det er vanlig å kjenne litt økt hjertebank i denne perioden på grunn av den økte kapasiteten i hjertet ditt. Dette er imidlertid overhodet ikke farlig. Bekkenløsning kan også inntreffe nå.


Fosterets fortsetter å vokse raskt, også denne uken. Nå har det nådd en full lengde på ca. Organutviklingen er nå mer eller mindre fullført.


Nå fosteret kan få tommelen i munnen, men fortsatt ikke kan kontrollere sine bevegelser fordi nervesystemet er fortsatt så uutviklet. Leppene begynner å få et fyldigere form fordi fett blir lagret inn.

Nå er jeg i uke i morgen kjenner noe liv har også fått en synlig kull når jeg ligger på ryggen og blir oppblåst mot slutten av dagen så jeg ser veldig gravid ut. Men vanlig å få magen og kjenne bevegelse før når en har flere. Allerede fra uke –kan du kjenne bevegelser fra fosteret, men dette er individuelt og kan skje både før og senere. Flergangsfødende kjenner ofte bevegelsene litt tidligere, siden de kan kjenne igjen følelsen basert på erfaring.


I uke 1 og vil du nå sannsynligvis kjenne at fosteret beveger seg. Vekten din kan ha økt med tre til seks kilo og magen vil være større. I uke kan noen gravide så smått begynne å kjenne bevegelser inne i magen. Men hvis du ikke gjør det, er det ingen grunn til bekymring. Jeg har lest at i uke så får fosteret rykninger pga nerver som blir utviklet.


Jeg er veldig kjent med luftbobler i magen, og dette var veldig annerledes. En måte å holde ut med den bølgen av graviditetssymptomer som spres seg i kroppen din nå kan være å prøve å fokusere på hvor mye som skjer med barnet ditt i uke 15. Hos noen er det aller første tegnet på at noe er i ferd med å skje, at slimproppen går. Det kan likevel gå flere uker før du føder. De varierer både i lengde og intensitet.


Mange har nå kynnere som kommer og går. Så lenge de ikke er regelmessige i flere timer, er det neppe snakk om rier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg