tirsdag 27. februar 2018

Hva er influensa

Når bør du kontakte lege, og hvem bør vaksinere seg? De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Snue og sår hals i tillegg er ikke uvanlig.


Etter noen dager kan hosten bli løsere og man kan få slim og oppspytt.

Flere av symptomene er like, men det er likevel klare forskjeller som skiller den ene fra den andre. Her er det du trenger å vite. Sykdommen varer normalt i 3-dager, men man er ofte slapp og trøtt i 2-uker etterpå.


Legen kan da vurdere om det er nødvendig med antibiotika. Spørsmål og svar om årsaker, symptomer, varighet, diagnostisering og forskjellen på forkjølelse og influensa. Både influensa og forkjølelse er forårsaket av virus, men det er forskjellige virus som står bak.


Listen under kan si noe om hva som er hva : Ved influensa starter symptomene gjerne brått. Ved forkjølelse kommer symptomene gradvis.

Hva er årsaken til influensasykdom? Feber er vanligere ved influensa , men mild feber kan også oppstå ved forkjølelse. Kan ikke ha halvveis influensa - Er det slik at overgangen mellom forkjølelse og influensa er flytende, slik at man kan ha delvis influensa og delvis forkjølelse?


Influensa forekommer sjeldnere enn forkjølelse. Det er ingen overgang. Legemidlet kan forkorte sykdommens varighet og forhindre alvorlig forløp og død. Effekten er omdiskutert, men det er enighet om at det må tas innen timer etter at sykdommen er brutt ut for at det skal ha best effekt.


Forkjølelse er en svært vanlig tilstan og influensa er heller ikke uvanlig. Når man våkner med rennende nese, nyser, hoster, og føler seg generelt uvel med smerter i kroppen, så kan man lure på om det er en forkjølelse eller influensa som man har pådratt seg. Norsk robotteknologi fjerner bakterier, virus og sporer fra rom og leker. Barnas leker er jevnlig utsatt for virus og bakterier. De nye typene influensa -virus oppstår ofte i Asia, og blir derfra raskt spredt til resten av verden.


Vanligvis får mellom fem og ti prosent av befolkningen influensa i løpet av en vintersesong. Viruset irriterer og skader slimhinnene og spres seg til blodet, der det ikke bare gir deg hoste og snørr, men også skaper trøbbel med muskelømhet og kvalme. Influenasvaksinen er det mest effektive tiltaket vi har for å forebygge influensa , derfor anbefaler vi den til alle som er innenfor disse risikogruppene.

Våre leger har svart på spørsmål om influensa : Hvor lenge smitter influensa ? To ulike typer influensa , A og B, forårsaker årlige utbrudd eller epidemier av varierende styrke hos mennesker. Viruset gir som oftest en infeksjon i store deler av luftveiene og rammer hele kroppen med høy feber, muskelsmerter, hodepine og slapphet. Symptomer på influensa - Typiske symptomer på influensa er tørrhoste, hodepine, kroppsverk og noen ganger oppkast og diare, sier lege Thorleif Jansen i Kry Norge.


Forskjellen på en kraftig forkjølelse og influensa , er at influensaviruset gir høyere feber, forklarer Jansen videre. En sjelden gang kan imidlertid infeksjonen medføre alvorlig sykdom, og da bør du kontakte lege. Man behandler da først og fremst symptomene av sykdommen. Hvil og drikk vann.


Er du syk, bør du sørge for å få hvile og nok drikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg