tirsdag 20. februar 2018

Fenalår gravid

Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Av den grunn har norske matmyndigheter valgt å holde seg til det enkle budskapet at gravide ikke bør spise spekemat, med mindre den er varmebehandlet godt.


Serranoskinke, parmaskinke, salami, fårepølse, fenalår og morrpølse er eksempler på spekemat du som gravid må styre unna.

Unntaket er om det er skikkelig varmebehandlet først. Bortsett fra folat (folinsyre) som alle gravide anbefales å ta både før de blir gravide og i svangerskapets første tre måneder, finnes det ingen generelle råd for bruk av kosttilskudd. Mange gravide har behov for tilskudd av D-vitamin, jern og jo avhengig av kostholdet og jernlagre tidlig i svangerskapet. Er det noen vei rundt? Kjenner jeg sliter veldig med å akseptere at det blir nokk en jul uten fenalår vertfall når vi har ett på kjøkken så stirrer å roper på meg!


Var gravid sist jul og. Du kan spise kjøtt som gravid , men da er det noen ting du bør tenke over først.

Her får du en fin oversikt over spekemat i svangerskapet. Spekemat (fårepølse, salami, fenalår , morrpølse, parmaskinke, serranoskinke osv.) kan være problematisk for gravide både med tanke på bakterien Listeria og parasitten Toxoplasma. Picture of New Forest.


Carrying developing young or eggs: a gravid uterus a gravid female. What is the best terminology a pregnant insect? Jordmor Kristina råder gravide til å være forsiktige med å få i seg for mye sukker og spise for mye fet mat i julen. Julematen kan ofte være tung å fordøye for gravide , som har en litt langsommere fordøyelse.


For mye salt mat kan også lettere føre til oppsamlinger av vann i kroppen når man er gravid , sier hun. Gode matvaner når du er gravid. Når du blir gravid er tiden inne for å legge om kostholdet i en sunnere retning. Både du og den lille har godt av det og det er jo verdens beste motivasjon.


Det viser seg også at kvinner som legger om til en sunnere livsstil under svangerskapet ofte beholder de sunne vanene også etter svangerskapet er over. Det beste er et stabbur med god atmosfære for mat, med jevn noe kjølig temp. Om du har en bondevenn så lån en spiker i stabburet hans og heng det opp der og skjær av deg biter etterhvert. Her har gravide ingenting å frykte, bare de styrer unna bitene med tunfisk og følger de samme retningslinjene som befolkningen for øvrig: All fisk som skal spises rå, bør fryses ved -20°C i.

Vet at mange bruker kraft fra fenalår til å lage ertesuppe. Såh, da lurer jeg på: - Hvordan koke kraft egentlig? Bare legge fenalåret i en stor gryte med vann? Eller noe annet lurt?


Og hvor lenge skal det koke? Når du er gravid kan du spise de aller fleste produkter fra Gilde, med noen få unntak: Unngå å spise spekemat, spekepølse inkludert alle types salami på grunn av toxoplasma og listeria. Dette er etter råd fra Myndighetene. Du må spise nok kalde poteter til og drikke nok øl.


Fenalår skal være salt. Da hjelper det nok skal du se. Hvis man ikke skal ha de salteste, hjelper det vanligvis å kjøpe de som ikke er heeelt inntørkede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg