mandag 12. februar 2018

Hvitt belegg i munnen

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog! Vill først begynne med og takke for denne flotte siden!


Hvitt belegg i munnen

Soppinfeksjon i munnen kjennetegnes vanligvis ved svie og ubehag i munnhulen, men noen pasienter har lite plager. Hvis du kikker inn i munnen , vil du kunne se områder med hvitt belegg. Skraper du bort dette belegget, ser du at slimhinnen eller tungen under er skarpt rød og blør lett. Munn og tann Trøske. Trøske er en soppinfeksjon i munnhulen som skyldes en oppblomstring av soppen Candida albicans.


Trøske gir et karakteristisk hvitt belegg i munnen som noen ganger kan svi og gi ubehag. Smertefulle sår i munnslimhinnen etter brustne bullae. Epitelet kan løsne når man gnir på overflaten av tilsynelatende normal munnslimhinne.


Orale manifestasjoner er ofte debutsymptom. Barn som ammes kan overføre soppinfeksjonen til mors brystvorte. Typiske symptomer er at brystvorten flasser og blir rød og.


Trøske kjennetegnes som oftest av fortykket hvitt belegg på slimhinnene i munnen og i svelget. Den er forårsaket av en sopp som heter Candida. Infeksjonen kan vanligvis lett behandles med legemiddelmikstur. Ifølge han trodde både legen og tannlegen at det dreide seg om sopp, og ga mannen medisiner mot dette, men ingenting hjalp. Les mer om after her.


Hvitt belegg på tungen - kan være tegn på soppinfeksjon og kan da ofte skrapes av. Etterlater da en rødlig overflate. Blek eller glatt tunge - kan skyldes blodmangel. Brennende, sviende tunge - kan skyldes infeksjoner som soppinfeksjoner, eller også blodmangel eller diabetes.


Dette er fordi kreft i munn og svelg er smertefri i tidlige stadier og fører ikke til legekontakt. Tidlige tegn på kreft i munn og hals er forandringer i munnens bløtvev. Lengst bak på tungen ligger de store smaksløkene som sanser bitter smak. De kan hos enkelte synes, men de skal ikke være hvite.


Så er det hvitaktig farge du ser, og spesielt om du klarer å skrape av deler av det, altså, at det er et belegg , så er det mest sannsynlig sopp. Hei, vet ikke om dette er normalt eller et problem, så jeg tenkte å spør dere. Noen som vet hva dette er, har hatt det det siste året i hvert fall, får alle det om morningen eller er det noe. Sopp i munnen skyldes en infeksjon oftest forårsaket av det man kaller candida sopp. Enten som et hvitt beleg du kan skrape av, eller rødme i munnhulen.


I noen tilfeller kan sopp i munnen forårsake svie og ubehag i munnhulen. Hvis sopp i munnen ikke behandles, kan det utvikle seg og bli kronisk. Han spiste lite, og jeg antar at det var pga ubehag. Vi var hos legen og tok prøver som viste at det var en soppinfeksjon, helt ufarlig.


Merker det spesielt om morgenen, viss jeg stikker fingeren i munnen og fører den langs kinnene er den dekt av hvitt tykt slim. Ha litt vegetabilsk glyserol i munnen og puss sakte med det. Skyll munnen med varmt vann. Gjenta denne prosessen to ganger om dagen til tungen din får tilbake til sin vanlige rosa farge.


Ytterligere råd for å bli kvitt det hvite belegget på tungen din. Det bli bedre når jeg pus. Drikk nok vann for å holde tungen ren. Hvite streker og flekker: Kan være forbundet med smerter, særlig ved inntak av bestemte mat- og drikkevarer, f. Belegg som kan skrapes av: Kan forekomme over hele munnslimhinnen, og er ofte tegn på soppinfeksjon.


Supplerende undersøkelser. Streptokokk A antigen hurtigtester (Strep-test). Anbefales bare brukt ved kliniske tvilstilfeller.


Har like god spesifisitet som dyrkning, men noelavere sensitivitet (rundt ) Ved klinisk sannsynlig virusinfeksjon kan positiv test være villedende, fordi 10– av befolkningen har streptokokker i svelgets normalflora. Noe dager viser det nesten ikke, mens andre dager er tungen min hvit , og ofte er det også akkurat som små hår i munnen , som ofte tankremen setter seg fast i osv. Jeg har for tiden hatt ett hvitt belegg på tungen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg