torsdag 28. november 2019

Smerter under samleie

Menn har sjelden smerter ved samleie med mindre de har en trang forhud eller betennelsestilstand i blærehalskjertelen, eller testikler. Kvinner derimot kan oftere ha smerter ved samleie. Man kan etter lokaliseringen grovt dele dem i ytre smerter , lokalisert til skjedeinngangen og skjeden, og indre smerter , omkring livmoren, eggstokkene og.


Smerter i skjeden er en sjeldnere årsak til smertefullt samleie. Slik smerte oppleves først og fremst ved skjedeinngangen.

Vanlige årsaker er tørr skjede, infeksjon i skjeden, irritanter (sæddrepende middel og latex), problemer fra urinrøret, tidligere inngrep i forbindelse med fødsel eller gynekologiske problem, strålebehandling og skader oppstått ved rå sex. Smerter ved samleie , kjent som dyspareuni på det medisinske fagspråket, er et vanlig problem som i all hovedsak forekommer hos kvinner, som er det som omtales i denne saken. Smerter under samleie er noe man skal ta alvorlig, sier Tore Holte Follesta spesialist i seksuell rådgivning og assisterende daglig leder i Sex og Samfunn - Senter for ung seksualitet. Dersom du opplever smerter under samleie eller sex som et gjentakende problem, bør du oppsøke lege for en undersøkelse. Får smerter i magen, h. Dette er noe som har oppstått etter siste fødsel.


Sitter like under navlehøyde. Smertene kommer ved støt og er fryktelig vonde.

Slimhinnen i skjeden blir da tynnere og tørrere, noe som kalles vaginal atrofi. Tørrheten kan forårsake symptomer som sårhet, kløe og smerter ved samleie. Det finnes behandling mot disse plagene. I andre tilfeller kan også medisinske årsaker (p-piller, infeksjoner, redsel for graviditet, sopp, eksem og depresjon) ligge bak. I veldig sjeldne tilfeller kan det skyldes kreft.


Smertefullt samleie (dyspareuni) er vedvarende eller tilbakevendende smerte når man forsøker, eller oppnår, inntrenging av penis i skjeden. Tilstanden kan være primær - det vil si at kvinnen alltid har hatt smerter forbundet med seksuell aktivitet. Eller sekundær - at kvinnen tidligere har fungert normalt seksuelt. Forandringer i alle underlivsorganene kan i enkelte tilfelle ytre seg som smerter under samleie. Mange sykdommer som ville føre til smerter under samleie , ytrer seg også som smerter og plager ellers.


Det er nok å nevne herpes, for eksempel. Slike årsaker til smerter skal vi derfor ikke omtale mer her. Behandlet for klamydia, har nå svie, kløe og smerter under sex.


Jeg har kun hat beskyttet sex noen ganger. Mange kvinner sliter med smerter under samleie og går i flere år uten å få hjelp. Symptomene på vaginisme er at skjeden kjennes trang, og det er vondt å ha samleie eller å sette inn en tampong, forteller Ole Aleksander Dyrkorn, spesialist i gynekologi ved Aleris.

SMERTER : Samleie skal ikke gjøre vondt. LIkevel viser en britisk undersøkelse at tre av fire kvinner har opplevd smerter og ubehag under samleie. Search in titles only Search in Sex og samliv only. Hvoror har dette skjedd? Men jeg er i ferd med å bli flau og et mareritt for omgivelsene mine!


Fordi jeg får så mange. Det å oppleve smerter under samleie er ganske vanlig, og kan føre til problemer med seksuell tilfredsstillelse. Jeg er mann og trenger å bruke glidemiddel for å nyte sex.


Har forstått at dette ikke er normalt. Muskler spennes under vaginisme. Førsteamanuensisen opplyser om at det finnes flere undergrupper av smerter i underlivet, vaginisme er én av dem. Dette betyr at muskulaturen står i spenning i bekkenbunnen, og at man kan oppleve kramper.


Enkelte med langvarige bekkensmerter kan ha kroniske smerter i underlivet, sier hun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg