tirsdag 19. november 2019

Norrønt navn

Liste over kvinnenavn med norrøn opprinnelse er en liste over kvinnenavn som var brukt i norrøn tid. Liste over personer i norrøn mytologi inneholder navn på personifiserte figurer som omtales i den norrøne mytologien. Persongalleriet i åsatroen består av ulike ætter og vesener som delvis flyter over i hverandre. Leter du etter et norrønt navn til en gutt? Da har du kommet til riktig sted!


På denne siden har vi listet opp en rekke norrøne mannsnavn. Norrøne kvinnenavn finner du på denne siden. Ordene er blitt kortere og bøyningsformene redusert. Også fra navn og ord opptatt i fremmede språk kjenner vi litt til norsk språk i denne tiden. I irsk og skotsk-gælisk ble det tatt opp en del norske ord.


Dessuten har skaldekvad og eddakva som først ble skrevet ned senere, bevart rester av språket fra vikingtiden, se kvad. I denne kategorien er kun navn med norrøn opprinnelse inkludert, det vil si navn med opprinnelse i perioden ca. Den moderne norske skrivemåten er Vilhelm, mens på norrønt ble navnet skrevet Vilhjálmr.


Norrønt navn

Navnet forkortes ofte Willy, Will, Billy eller Bill i engelsktalende land. Liste over dyr i norrøn mytologi inneholder navn på dyrefigurer som omtales i den norrøne mytologien. Finn ut hva ditt navn betyr her. Mitt navn betyr liten, ydmyk. Kommer fra det norrøne navnet Páll, en form av Paulus.


Pål i Norge, og de fleste er omtrent like gamle. Norrøn litteratur er diktning og litterære fortellinger på norrønt eller gammelnorsk språk fra den norrøne perioden ca. Norrønt språk ble skrevet og snakket i Norge, Sverige og Danmark og deretter på Islan Færøyene og Grønland.


Norrønt navn

Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet. Da norsk talemål begynte å endre seg etter middelalderen, endret også navnene seg.


Hva synes dere om navnet Tone. For eksempel ble Arne til. Det er norrønt og betyr nytt torden. Jeg har en datter som heter Tuva. Passer desse navnene sammen?


Begynner å bli litt lei av navn som går igjen i b. Det betyr åre eller ildsted. Logg inn for å følge dette. Forklaring: Guttenavnet er er kortform av Kjetil, som kommer fra det norrøne navnet Ketill, som er et norrønt navn som opprinnelig betydde offerkjel, men senere også fikk betydningen hjelm. En ketill ble brukt til å samle opp blod fra dyr som ble ofret.


Noen eksempler på navn fra romersk mytologi er Flora, Janus, Lara, Luna og Amor. Amor var opprinnelig navnet på en romersk gu men det er et navn som brukes både på gutter og jenter i Norge, fortsetter han. Utne legger til at flere av navnene også kan ha bakgrunn i annet enn gammel mytologi. Stian-Fra norrønt Stigandr, som betyr den som tar lange steg, eller den som er lett på foten.


Norrønt navn

Helene – Gresk navn , betyr den strålende eller lysende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg