tirsdag 5. november 2019

Spontanabort uke 2

En spontanabort oppstår når fosteret støtes ut før det er gammelt nok til å overleve utenfor livmoren. Spontanaborter kan skje så seint som 22. Hvis et levende foster er til stede ved uke er risikoen for fostertap de neste ukene på. For mødre under år er tallet under. Mors alder er svært avgjørende for forekomsten av spontanabort.


En dansk undersøkelse viste at 1 av alle kjente svangerskap endte med spontanabort. Kvinner har ofte blødning 1- uker etter aborten. Det anbefales å avstå fra samleie i denne tiden. Etter en spontanabort blir de fleste raskt gravide igjen.


Svært mange er opptatt av hvor fort de kan prøve. Fasitsvar finnes ikke, men mange mener nok det kan være lurt å vente til man har gjennomgått en normal. Tilstanden er forbundet med uprovosert vaginalblødning med eller uten smerter nederst i magen. Hva er en spontanabort ? Etter utskrapning er det normalt å ha en menstruasjonsliknende blødning eller mindre i noen dager, opptil 1- uker. Etter utskraping eller ved spontanabort , er det normalt å blø som ved ein liten menstruasjon i nokre dagar, opp til veker.


Svangerskap som går til grunne før 22. Ved de fleste av disse abortene synes årsaken å ligge hos fosteret (for eksempel kromosomfeil), mens aborter i 2. Så leit, ts, spontanabort er ikke morsomt, uansett hvor vanlig det måtte være. Særlig når man begynner å nærme seg uke 10.


Jeg hadde en i uke en gang, like etter en graviditet som gikk til grunne i uke 7. Følg graviditeten uke for uke. Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet.


Men jeg har stusset på at den på forumet oppgir jo risiko hele veien fra uke. Modellen er basert på en metaanalyse av flere artikler om spontanabort. Fant denne statistikken ang spontanabort , og odsen er på vår side – risiko fra unnfangelse sjanse fra ca. Så jeg hadde spontanabort for uker siden. Etter det endra jo syklusen min pga blødninger etter dette.


Vi valgte å prøve på nytt, da vi har hørt at sjansen for å bli gravid igjen er større etter en spontanabort. Hvor stor er egentlig sjansen for at jeg er gravid igjen nå da? Den siste SA ble konstatert for ei uke siden. Noen som veit sånn c. Hadde da blødd i dager med magesmerter til og fra. Søndag kveld tiltok smertene ekstremt hele dagen og mandag dro jeg til legen som sendte meg til sykehuset i ambulanse pga mistanke og gravid utenfor livmor.


Når du har passert uke 1 er du som regel trygg, sier hun. Hun forklarer at en spontanabort per definisjon er et svangerskap som går til grunne før fullgåtte uker av svangerskapet. Etter uke kalles det en senabort og senere i svangerskapet kalles det en prematur fødsel, sier hun. Jeg har ikke fått svar på noen av spørsmålene mine fra legene på legekontoret, da de tydeligvis ikke vet noen ting, så derfor håper jeg på svar her. Her kan du poste anonymt hvis du ønsker.


Forumet er åpent for alle tema. Reglene for bruk av forum gjelder også her. Personangrep er ikke tillatt eller reklame. Hvis du allerede har en forumbruker og ikke ønsker å bruke denne, må du huske å logge deg ut. Og graviditet er skummelt generelt.


Man regner med at omtrent prosent av alle påviste graviditeter ender med spontanabort. De aller fleste av disse skjer i løpet av de første tre månedene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg