fredag 8. november 2019

Gifte seg på tinghuset

Gifte seg på tinghuset

Våre livssynsåpne vigsel bygger på likeverd og humanisme. Send inn deres forespørsel her! Skreddersydde seremonier etter deres ønsker. Deres dag, deres vigsel, deres avgjørelse.


Gifte seg på tinghuset

For mange er det altfor mye styr, og for noen blir det helt feil hvis de ikke er kristen. Det er selvsagt helt greit. Hva må dere gjøre for å gifte dere i Rådhuset? For å gifte dere i Rådhuset må dere gjøre to ting.


Dere må søke om tid for selve vielsen og dere må ha en gyldig prøvingsattest. Tidspunkt for vielsen kan dere søke om inntil et år i forveien. Alle som skal gifte seg må oppfylle vilkårene i ekteskapsloven.


Prøvingsattesten bestiller dere hos Folkeregisteret ved deres lokale skattekontor. Vil dere gifte dere borgerlig i Trondheim? Trondheim kommune foretar vielser i Trondheim rådhus, Munkegata 1. Borgerlig vigsel er gratis. Før dere gifter dere. Det betyr at dere må fylle inn en del opplysninger.


Noen som har giftet seg på tinghuset og kan fortelle meg hvordan det foregår? Men det jeg lurer litt på er: Må man sende søknad eller er det bare å ta. Gifte seg på rekordti hvordan og hvor fort?


Den raskeste måten er å søke om prøvingsattest elektronisk hvis dere begge har norsk personnummer eller d-nummer. Begge må ha mulighet til å logge inn med BankI BankID på mobil, Buypass eller Commfides. Personvern og informasjonskapsler Postadresse. Jeg vet ikke noe om å gifte seg på Tinghuset.


Det vil jo i så fall koste litt penger, men man trenger jo ikke å gjøre det før man ev. Og i aller verste fall kan man gifte seg på tinghuset dagen før man har festen, men det er jo litt kjipt. De som ønsker å inngå ekteskap, kan ta kontakt med en vigsler (borgerlig eller kirkelig) på stedet de ønsker å gifte seg. Stavanger kommune gjennomfører vielser for de som vil gifte seg fredager fra klokken 11. Ei venninne av meg ble også uplanlagt gravi og følte det riktigste var å gifte seg.


Hun sendte inn erklæringene et par uker etter at graviditeten ble oppdaget. Fikk svar allerede etter en uke (høsten - ikke høysesong for behandlng av erklæringer), ringte deretter tinghuset , og fikk plass allerde tre dager senere. Enten kan dere gifte dere borgerlig i eget distrikt, i et annet distrikt i Norge, ved norske utenriksstasjoner som har vigselsrett, eller så kan dere gifte dere borgerlig hos utenlandske myndigheter. Ved tingrettene foretas vigsler normalt innenfor vanlig kontorti men det hender at noen steder også tilbyr vigsler på lørdager.


Certificate of no Impediment to Marriage leveres ved oppmøte av begge brudefolkene på ambassaden i Bangkok eller konsulatet i Pattaya for å fylle ut skjemaet “Marriage application”, som thailandske myndigheter krever for å kunne gifte seg i Thailand. Skjemaet Marriage application for ambassaden i Bangkok finner du her. Hvis man ønsker å gifte seg så fort som mulig, hvordan går man frem da?


Gifte seg på tinghuset

Hvem kan gifte seg i kommunen? Kommunens innbyggere og personer som ikke er bosatt i Norge, og som fyller vilkårene for å inngå ekteskap i Norge, jf. Fredrikstad kommune. Det skal være to vitner til stede under seremonien. Kommunen kan stille med vitner, men da må dette avtales på forhånd.


Vi sender deg en bekreftelse når tiden for din vielse er bestilt. Slik går dere frem. For å inngå ekteskap i Norge, må staten først undersøke om dere har lov til å gifte dere. Søk om prøving av ekteskapsvilkårene på skatteetaten.


Dette kalles prøving av ekteskapsvilkårene. En prøvingsattest er kun gyldig i fire måneder, fordi opplysningene dere oppgir må være ferske.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg