fredag 1. november 2019

Gryte med kjøttdeig

Smak til med krydder. Varm olje i en gryte og stek kjøttdeig på høy varme til den har fått farge. Bruk stekespade eller gaffel til å dele kjøttdeigen i mindre biter.


Kutt purre fint og finhakk hvitløk. Del gulrot, paprika og tomater i biter og ha alt i gryta.

Tilsett buljong, krydder og la det koke i noen minutter. Kutt løk, gulrot og stilkselleri i skiver og potet i grove biter. Ha grønnsaker og potet i gryten , og stek i et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene. Server gjerne med brød eller flatbrød.


Gryte med kjøttdeig og potet. Potet trenger ikke nødvendigvis å være et tilbehør ved siden av middagen - her er den nemlig en hovedingrediens. Mine favorittgryteretter.


Det er noe eget med deilige gryteretter, hvor du putter hele middagen oppi en og samme form eller gryte.

Der får den kose seg kort eller lenge, mens alle de gode smakene får utvikle seg – og du kan gjøre helt andre ting, som for eksempel å prøvesmake på vinen. Riv gulrøttene, del tomatene i biter og ha alt i gryta. Tilsett grønnsakbuljong, krydder og la det koke i noen minutter. Bland det i gryten og la koke ytterligere i minutter. Nå kan gryten fryses inn hvis du ønsker det).


Arabisk gryte (4-porsjoner) Dette trenger du: 5g karbonadedeig (eller kjøttdeig ) kg poteter løk Salt og pepper dl varm buljong (vann med buljongterning eller tilsvarende mengde konsentrert fond) 2-ss tomatpuré. Brun karbonadedeigen i en stekepanne. Men tilbake til den meksikanske gryta – kjøttdeig og meksikansk ris var altså koblingen. Hvorfor ikke kombinere de to?


Og her skal jeg ikke påstå at dette var en utrolig original idé av meg, for de fleste har vel spist en variant av en meksikansk gryte. Kanskje til og med en hjemmelagd en. Vel, som sagt så gjort. Meksikansk gryte og kjøttkaker.


Her er ti enkle middager med kjøttdeig. Noen klassikere, noen med en liten tvist, og kanskje til og med noe du ikke har prøvd før? Her har jeg samlet ti supre oppskrifter med kjøttdeig.

Om du har lyst på en hverdagspizza ( med perfekt bunn), en. Bland malt ingefær, søt chilisaus og soyasaus godt sammen. Stek til grønnsakene er møre.


Hell dette over kjøttdeigblandingen og la det småkoke noen minutter. Supergod gryte til tortillabrø crème fraîche, guacamole og fersk koriander. Her har vi samlet nydelige gryter med gode smaker og som er fulle av næringsstoffer.


Sett potetene på kok, grovhakk grønnsakene, og stek dem noen minutter. Pepperen knuses lett i en morter, evt med flatsiden av knivbladet. Ta potetene ut når de er nesten ferdig, del dem i to, og ha dem i gryta. Først stekes kjøttdeig og tilsettes salt og pepper. Deretter surres purre, løk og gulrøtter i karri.


Den tar under minutter å lage, og kan serveres som gryte hvis du har ekstra dårlig tid. Hennes greske kjøttdeiggrateng er intet mindre enn en fantastisk hurtigvariant av den greske klassikeren moussaka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg