torsdag 14. november 2019

Tilvenning i barnehagen

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog! Det er utviklet en ny metode for god og gråtfri levering. Er det noen du ser barnet ikke er trygg på, så ta kontakt med barnehagen og fortell hva som er vanskelig og hvordan du ønsker å ha det.


Fem måneders tilvenning. De fleste arbeidsplasser gir foreldre rett til tre dager permisjon med lønn for tilvenning av barn i barnehage. Foreldrene bør starte med tilvenning fem måneder før barnet begynner i barnehagen , viser ny forskning. Hvor raskt barn tilpasser seg til livet i barnehagen varierer, men det er lurt å sette av minimum tre dager til tilvenning.


Før et nytt barn begynner i barnehagen må også barnehagen være godt forberedt. Det krever også at barnehagen stiller krav til foreldrene. Vi tilbyr derfor alle de nye barna, sammen med foreldrene, å komme på besøk og bli kjent her i barnehagen en time hver uke i mai og juni.


Tilvenning i barnehagen

Samtidig er vi veldig opptatt av at foreldrene skal føle seg trygge når de leverer barnet sitt hos oss. Tilvenning i barnehagen. I Jåtta barnehage i Stavanger har de utarbeidet en foreldreaktiv oppstartsmodell som de mener i økt grad ivaretar at barnehagen blir en trygg havn for barnet.


De erfarer at barnet får en bedre barnehagestart og at lengre tilvenning gir tryggere barn. Noen kommer fra andre barnehager , men for de fleste er dette starten på en ny epoke. Vi inviterer til felles informasjonsmøte i barnehagen , for foreldre til alle nye barn, i juni hvert år.


Tilvenning i barnehagen

Som hovedregel setter vi av tre dager til tilvenning , men tilpasser dette etter barnets behov. Mer informasjon om tilvenning i din barnehage får du fra barnehagen før oppstart. Sentrale tariffavtaler i privat sektor kan også ha bestemmelser om velferdspermisjoner som er relevante ved skolestart og tilvenning til barnehage.


Tradisjonelt gjennomføres tilvenning i barnehage i løpet av tre dager, med mer eller mindre tilpasninger til det enkelte barn. Denne måten å gjennomføre tilvenning på, har vært utført i mange år. Professor May Britt Drugli om tilvenning i barnehagen. En god tilvenning i barnehagen er viktig for at barnet skal få en best mulig start på sin nye hverdag. Rammeplanen skriver at barnehagen skal i samarbeid med foreldrene legge til rette for at barnet kan få en trygg og god start i barnehagen.


Trygg og god tilvenning er viktig for en god start i barnehag. Jeg mener tre dager med tilvenning i barnehage ikke er nok for sensitive og stille barn. For mange av disse barna kan noe så vanlig som en for rask tilvenning til barnehagen være så vanskelig at de slutter å snakke.


Flere barnehager i Sola benytter nå en modell for tilvenning der foreldrene er sammen med barnet sitt hele den første uken i barnehagen. De deltar i det som skjer i barnehagen i løpet av dagen, gir barnet mat og stell, og legger barnet om det skal sove. På den måten finner barna seg bedre til rette og blir fortere trygge. Vi begynte med tradisjonell tilvenning , der foreldrene var tilstede sammen med barna noen timer den første dagen, for så gradvis å forlate barna mer og mer de to andre dagene.


Tilvenning i barnehagen

Barnehagen skal synliggjøre variasjoner i verdier, religion og livssyn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg