tirsdag 26. november 2019

Smerter i lungene

Smerter i lungene

PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Probeer het vandaag nog!


Smerter i lungene

Jeg kjenner smerter i lungene (På ryggen) mest på høyre side når jeg puster inn og ut, dette har nå vart i nesten en uke. Hva kan dette være? Dette kan i tillegg føre til infeksjoner og kan gi smerter.


Nedenfor er fem av de vanligste årsakene til lunge klager. Diagnosen kan noen ganger være vanskelig å stille i tidlig fase eller ved små blodpropper. Smerter i, på eller bak lungene kan ha ulike årsaker.


Smerter i lungene

Vanlige symptomer på blodpropp i lungene er: Plutselige, skarpe brystsmerter som forverres ved dyp innpusting eller ved hoste. Kortpusthet er vanlig. Noen har kun beskjedne smerter , noen opplever sting i brystet. Klemmende smerter kan være hjertet.


Hadde det vært hjertet hadde du mest sannsynlig ikke klart å løpe videre i det hele tatt, og man får ofte et behov for å bøye seg fremover. Hadde det vært lungen som hadde klappet sammen, astma eller en blodpropp i lungen så ville du blitt tungpustet som ikke hadde gått over når du slappet av. Den mest alminnelige årsak til blodpropp i lungen er en blodpropp i de dype venene i bena. Lungeblodpropper oppstår ved at hele blodproppen, eller en del av den, blir ført med blodstrømmen opp til lungekretsløpet. Blodpropp i lungen og benet er således nært forbundne sykdommer med felles årsaker og risikofaktorer.


Smerter i lungene

Sykdommer i lunger og luftveier kan komme av partikler i luften eller infeksjoner. Det finnes en rekke behandlinger som hjelper. Brystmerter kan også skyldes sykdomstilstander i lungene , for eksempel lungebetennelse. Ved lungebetennelse opplever man som regel i tillegg feber og sykdomsfølelse og som oftest hoste og tungpustethet. På denne tiden var det mye stress på jobb og jeg jobbet ganske intenst.


I tillegg hadde jeg en forkjølelse. Jeg fikk liksom ikke til vanlig pusterytme. Fremveksten av smerte i brystet, på bakgrunn av den eksisterende hoste, kortpustethet og feber, skal være direkte knyttet til betennelser i luftveiene, ikke bare, men også i lungevevet. Lungekreft (cancer pulmonis) er en ondartet svulst, som oppstår i lungene.


Svulsten fremkommer når noen celler i lungene mister selvkontroll. Cellene begynner å dele seg og vokse uten hemning. Lungekreft kan vokse frem i de store bronkiene som forgrener seg fra luftrøret ut i begge lungene , eller den kan oppstå lengre ute i lungene. Om noe hadde vært galt med lungene hadde du nok hatt pusteproblemer, surkling,hoste.


I går kveld begynte jeg å få en stikkende smerte i ryggen, rett under skulderen, på venstre side. Den er der fremdeles, og jeg begynner å bli bekymret. Et voksent menneske i hvile trekker pusten 12–ganger i minuttet og opptar ved hver innånding (inspirasjon) cirka 5ml luft. Lungene , organ for respirasjon (åndedrett). Hvis man har fått en mindre blodpropp i lungene , vil man ofte bli frisk uten å få noen mén.


Et mindretall vil få problemer med kretsløpet i lungene. Som nevnt tidligere kan store blodpropper i lungene være dødelige. Dersom en slik propp rives løs og finner veien til lungene , kan det fort bli alvorlig. Lungen er et vanlig sted for spredning av kreft fra andre deler av kroppen.


I artikkelen Kretsløpssystemet kan man se at blodet fra nesten hele resten av kroppen går gjennom hjertet og til lungene , som da vil virke som et filter og fange opp vandrende kreftceller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg