tirsdag 19. november 2019

Hvordan unngå spontanabort

Spontanabort er dessverre noe altfor mange opplever - og noen flere ganger. Men går det an å unngå det? Bør man la være å bære tungt for eksempel? Jordmor Monica svarer. En spontanabort er en ødeleggende hendelse, en som bør unngås for enhver pris.


Selv om det ikke er beste måten å garantere et perfekt svangerskap, det er skritt som bør tas for å best unngå spontanabort. Sandviks utfordrer det kjente og skaper det nye. Det er ofte vanskelig å gi en eksakt forklaring på spontanabort hos den enkelte. Man vet fra studier at den vanligste årsaken er genetiske avvik hos fosteranlegget. Det er derfor lite eller ingenting man kan gjøre for å unngå en abort.


Prognosen for neste svangerskap er go opplyser Romundstad. Sett i lys av dette, forstår man at behandling for å unngå tidlig abort oftest ikke finnes. Forebygging av spontanabort er likevel mulig. Man bør unngå skadelig påvirkning som røyking og stort alkohol- eller medisinbruk i første del av svangerskapet, når fosterutviklingen skjer. Det er dessverre ingen klare bevis for at slike begrensninger hjelper.


Det er heller ingen bevis for at å unngå samleie hjelper. Trenger man noen form for behandling etter en spontanabort ? Hvis en spontanabort har skjed og fosteret og morkaken har blitt fullstendig fordrevet, er ingen behandling nødvendig. Vet dere om noe mer. Mistet i en spontanabort for mnd siden.


Synes fortsatt dette er veldig tungt. Selve spontanaborten var for meg traumatisk, da jeg lå i flere timer med store smerter. Kommer aldri til å glømme hva jeg så i etterkant av SAen.


Selv om jeg holder meg i gang, er det ingenting som har den samme glede. Risikoen for spontanabort stiger med alderen, men er noe som kan ramme alle kvinner, uansett alder. Uansett type, skyldes det nesten alltid genetiske årsaker, og ikke noe moren har gjort eller ikke gjort.


Det er naturens brutale måte å sortere barn som aldri ville kunnet. Mer utsatt for spontanabort. Selv om det vanligvis er en grunn til at svangerskapet ender i en spontanabort , kan det dessverre se ut til at noen kvinner er mer utsatt enn andre.


Hvis det virker som du har anlegg for å abortere gang på gang, bør du søke legehjelp for å prøve å finne ut hvorfor dette skjer. Uansett årsak og svangerskapslengde er spontanabort ofte en vond opplevelse for de som rammes. Både fysisk og psykisk. Det er veldig individuelt hvordan man opplever tapet, og det kan være vanskelig for andre å forstå smerten.


Og at det tar sin tid å bearbeide sorgen. Samleie etter spontanabort. Etter en spontanabort så bør man unngå vaginalt samleie til blødningene har opphørt. Dette for å unngå at risikoen for infeksjon øker. For at kroppen skal rekke å lege seg selv så bruker man anbefale at man venter to til tre måneder før man har samleie etter en spontanabort.


Visse helsemessige forhold og livsstilsfaktorer kan øke risikofaktorer men det er skritt du kan ta for å redusere risikoen for spontanabort. Hvordan kan jeg unngå en Second Abort Do? For å gjøre dette, bør du ta noen medisinske problemer du har.


Fibroids er kjøttfulle, godartet vekster som kan vises i og rundt livmoren. Fibroids kan føre til økt menstruasjonsblødning, smerter i magen og en økt sjanse for spontanabort. Røyking og bruk av rusmidler øker risikoen. Hvem rammes av spontanabort ? Kvinner som er gravide bør unngå alkohol. Hva skjer med kroppen ved og etter en spontanabort ? Gi deg selv tid til å komme deg emosjonelt.


Naturligvis er ikke dette følelsene du ønsker å ta med deg inn i neste graviditet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg