fredag 22. november 2019

Utslett under øyet

På linkene under har våre hudleger oppsummert de vanligste årsakene til utslett rundt øynene: Atopiske ekseEn av de vanligste årsakene til kronisk og tørt øyelokkseksem. Rødt utslett med hevelse som varer en ukes tid og svir noe ved øynene er mest sannsynligvis en eksemreaksjon i huden. Jeg måtte imidlertid ha sett deg for å bekrefte om det er riktig diagnose.


Eksem ses som rødhet, kløende prikker og kan gi hevelse rundt øynene. I dette området tenker vi ofte på kontakteksem. Har de siste dagen fått et utslett rundt det ene øyet , det startet nede med øyekroken, men ser nå ut til å bevege seg rundt hele øyet. Et utslett under øyet kan være irriterende og vanskelig å dekke opp.


Allergisk reaksjon, systemisk (Quinckes ødem). Hevelse rundt begge øyne. Se urticaria og angioødem. Basisfraktur med brillehematom. Indolent, fast tumor på innsiden av et øyelokk.


Samtidig virusinfeksjon? Helvetesild er et smertefullt utslett som forårsakes av vannkoppeviruset, varicella-zoster virus (VZV). Sykdommen kalles herpes zoster på fagspråket. Hvit pimple under øyet vises ofte i eierne av fet hud. Herpes zoster ophtalmicus.


Denne typen hud er utsatt for betennelsesprosesser, forskjellige utslett og mangler. Dette skyldes det aktive arbeidet i sebaceous kjertlene, som produserer i store mengder subkutant fett, som kanalene ikke har tid til å passere til overflaten av huden. Sti på øyet er svært vanlig, og skyldes en infeksjon som forårsaker en byll i en svette- eller talgkjertel i øyelokket.


Ytre sti sitter i øyelokksranden, indre sti sitter på øyelokkets innside. Ved sti på øyet merker du smerte, ømhet og hevelse på innsiden av nedre eller øvre øyelokk. Det kan komme i forbindelse med infeksjoner, allergi eller hudirritasjon. Jeg har hyppig (flere ganger i uken) et rødt utslett rundt øynene. Varmeutslett ser ut som små bobler eller kviser under.


Rød øyet utslett på øyelokkene og under øynene. Et rødt utslett fører vanligvis til en allergisk reaksjon. Hvis det er utslett i øyet , bør du konsultere lege. Bare en ekspert vil forstå hvorfor et utslett under øynene skjedde og bidra til å bli kvitt det. Mangelen på kvalifisert og rettidig behandling fører til komplikasjoner som kan true pasientens liv.


For ikke så lenge siden fikk jeg et lite utslett under det ene øyet , og for noen dager siden oppdaget jeg at jeg også har fått det på øyelokket. Utslettet blir ver. Jeg blir nesten litt bekymret for at det kanskje kan ha spredt seg. Bør jeg kontakte noen for å undersøke hva det kan komme av?


Er det noe jeg kan smøre. HeiNår mannen min stod opp igår haddehan hevelse under øye. Hudlidelser og utslett kan dermed føre til større problemer. Huden sladrer om sykdommer.


Det er heller ikke uvanlig at det går andre veien ved at sykdommer andre steder i kroppen skaper reaksjoner i huden. Har du for eksempel lidelser i fordøyelsessystemet, leveren eller hormonforstyrrelser, kan dette føre til hudforandringer. Kan til å begynne med se ut som en ring rundt bittstedet.


Se flåttbåren borreliose. Granuloma annulare. Rødlige papler som former en ring. Mulig hypersensitivitetsreaksjon. Feber, leukocytose. Erytematøse papler og plakk.


Ved virusbetinget øyebetennelse kan et eller begge øyne være angrepet. Det vil være rødme, spesielt nedad i øyet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg