mandag 12. februar 2018

Kynnere tegn på fødsel

Tegn på at fødsel er i gang tegn på at fødselen er i gang Alt du må vite om rier, kynnere , nedpress og plagene før fødsel. Fødselslegen forklarer at regelmessige kynnere er et tegn på at fødselen nærmer seg. Når du har kynnere som varer mellom sekunder til ett minutt, og mellom to til tre kynnere på ti minutter, kan du ringe til fødeavdelingen. Da går det fra å være kynnere til å bli rier, sier Brook Steen. Når du er høygravid og klar for fødsel leter du gjerne etter det minste tegn som kan fortelle deg at fødselen er nært forestående.


Når riene begynner eller vannet går vet du definitivt at fødselen er i gang, men er det mulig å få noen signaler i forkant? Kanskje får du ekstra mye kynnere. De første tidlige tegn på begynnende fødsel kan være tegningsblødning, veer eller at fostervannet går.


Noen opplever også mer uspesifikke tegn som for eksempel nedpress eller tyngdefølelse i livmor. Spør du andre kvinner som har født, vil du sikkert få ulike historier om hvordan de opplevde første tegn på at fødselen var i gang. På et eller annet tidspunkt kan du bli i tvil om det er kynnere eller de første åpningsrier du kjenner. Hyppige kynnere er altså et tegn på at fødselen nærmer seg, men behover ikke å bety at fødselen er like rundt hjørnet.


Fra å være ganske rotete og uregelmessige både i antall og lengde vil kynnerne nå komme sterkere. Blir det mer faste tider mellom, eller de kommer med feks minutters mellomrom kan det være et tidlig tegn på at du nærmer deg fødsel. Mer om kynnere og rier her. Mange opplever at det blir mer utflod mot slutten.


I forrige svangerskap våknet jeg opp av premature rier den dagen jeg rundet uker. Det gikk bra til slutt, men jeg måtte være innlagt flere dager med riehemmende midler og det tok hele ni dager før de ga seg. Denne samme uka går jeg derfor litt ekstra forsiktig rundt og lurer på om noe skal skje. Det er nesten så jeg holder pusten litt, og. Les svaret på : Skal jeg være med på fødselen ? Hvilke tegn som merkes før fødselen starter varierer naturlig nok fra fødsel til fødsel , på samme måte som nesten alle fødsler er forskjellige.


Kjøp babyklær hos Småungene. Er du i tvil om tegn for fødselen eller om du skal føde bør du ta kontakt med din helsestasjon eller sykehus. Best at han holder seg inne til planlagt KS uansett. Med de to andre kjente jeg heller ikke noe spesielt før vannet plutselig gikk.


Med nr hadde jeg tegningsblødning 1-uker før. Det finnes så mange tegn på fødsel. Sist hadde jeg bare litt murring, så splasj så gikk vannet , riene danset inn med 1min mellomrom, så plutselig var fødselen i full gang.


Men noen modnings smerter neden til og kynnere er ofte godt tegn. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene.


Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Uansett bør DU samle deg og spare krefter, for både fødsel og tiden etterpå krever mye krefter. Men hver kvinne opplever forstadiet til fødselen på en unik måte. Likevel er det best å kjenne disse åtte tidlige tegn på fødsel slik at du kan gjenkjenne dem når de kommer.


I dagene før fødselen er det vanlig å få hyppige kynnere. Det kan være et tegn på nær forestående fødsel. LES OGSÅ: Hva skjer hvis fødselen starter for tidlig? Forskjell på kynnere og rier. Kynnere er ikke farlig og fører vanligvis ikke til for tidlig fødsel.


Når fødselen er i gang, vil du få ekte rier. Jeg har to uker igjen til termin, har også hatt mye kynnere hele svangerskapet. Har blitt mer tak i de den siste uken, mye maserier:-(Var på kontroll idag hos jordmor.Sjekket modning og fikk vite at dersom maseriene gikk over i regelmessige rier ville jeg gå rett i fødsel :-) Han har ikke festet seg, men ligger godt ned i bekkenet. Vannet gikk med et brak kl på kvelden – dagen før termin. Det var sikkert minst 2-dl som bare flommet ut ? Jeg følte ikke at jeg hadde noen tegn på at fødselen nærmer seg, men når jeg tenker tilbake hadde jeg litt kraftigere kynnere og mensmurrunger de siste 7-dagene før fødselen.


Var hos JM for dager siden, og hun sa ungen var festet langt nedi bekkenet og låg klar til å komme ut. Hun sa også at mensensmertene var tegn på modning. Opplevde du disse smertene en stund før fødsel ? Så om det er kynnere du har, kan du fint fortsette som før. Den beste måten å finne ut av dette på , er ved å undersøke livmorhalsen ved hjelp av innvendig ultralyd.


Om livmorhalsen er kort, er det høy risiko for en for tidlig fødsel. Siste gang var det et tegn på fødsel. Hva om ikke var tegn for meg: - Jeg blødde i 2-uker før fødsel , så blødning og slimpropp var ikke umiddelbare tegn på at fødselen var nær - slimproppen gikk flere ganger.


Første gangen den gikk, begynte jeg å blø, var sikker på å føde i løpet av noen dager, men ukene gikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg