søndag 25. februar 2018

Når kommer babyen

Mange tenker at når de blir mødre, vil de bli verdens lykkeligste. Tenk å ha skapt og båret fram et helt nytt menneske. Men det er ikke selvsagt at morsfølelsen kommer hos alle med én gang.


Her trenger vi mer åpenhet. Her er det du og dine egne erfaringer som avgjør. Og erfaringene får du jo ikke før babyen er født.

Les også: Så mye koster babyen deg. Det er helt klart det enkleste når babyen blir født til termin, og klarer seg bra uten spesielle hjelpetiltak. Men av og til blir det ikke helt slik. Da venter en ganske annerledes start som foreldre. Dette må du ha i orden før babyen kommer Når termin nærmer seg er det en rekke ting du som kommende forelder må ha på plass.


Her er jordmorens råd og babybloggernes pakkeliste. Pågående syklus startet 07. Jeg fikk mensen 07.

Dette er første mnd med prøving, og telte litt mnd før jeg kom på at det kanskje blir desemberbarn? Fint om noen kan gi meg en oppklaring i dette #128586; Vet selvføgelig at man går gravid i 9mn men hva be. Dette kan dette faktisk være med på å forsinke babyen din sin motoriske utvikling. Når bør du la babyen din få sitte og hvordan skal du oppfordre babyen din til å bevege seg og utvikle seg godt?


Når lærer baby å sitte selv? Når eg var på utralyd så fekk eg veta at grunnen til det var fordi morkaken låg på venstre side og ikkje foran i magen som er normalt. Da me når magen kjeme og når du kjenne liv trur eg e veldig individuelt☺.


Når du har vært gravid i uker når livmoren omtrent centimeter over navlen. Etter ukers svangerskap pleier livmoren å nå centimeter over navlen. I uke når livmoren sitt høyeste punkt – ofte helt oppunder brystbeinspissen. Noen babyer krabber tidlig, men det betyr ikke at babyen begynner å gå tidlig. Babyer må ha styrke, kontroll og stabilitet i hoftene.


I tillegg må de ha kontroll på nakken for å justere balansen. Når barnet er rundt halvannet år, kan du forvente at det kommer enkelte ordentlige ord fra barnets munn. Mamma, pappa og hei er typisk de første ordene til norske barn.


Snakker du med babyen din, så blir ordforrådet til barnet større, og de blir flinkere på skolen. Nå snart tre år etter bryllupet får eg fortsatt disse spørsmålene, men vi kan fortelle at den ene babyen vår kom for år siden.

Og den andre babyen vår er to år, har poter og pels, og bjeffer. Så med andre or Doc har ei datter på 27. Hun er både pen og smart, liker jobben sin og å reise.


Barn er fantastiske på så mange måter. De er også brutalt ærlige og legger sjelden noe i mellom. Datteren min har mye på hjertet om dagen og noe av det handler mye om barn i magen og at hun skal sitte “barnevakt” når babyen kommer. Når tror dere at dere føder i forhold til termin og hva anser dere som perfekt tidspunkt?


Ideelt håper jeg å føde ca halvannen uke før termin, sånn i uke en gang. Når den nyfødte babyen endelig kommer hjem blir livet naturligvis helt annerledes enn det var før. Særlig om det er det første barnet, har du kanskje hatt mange måneder til å forestille deg hvordan det skal bli å ha en nyfødt baby hjemme. Med andre ord: Babyen trenger ikke rene klær hver dag.


Husk også at disse små nurkene vokser med stor fart og vokser ut av klærne sine på få uker, så de store lagrene er ikke nødvendig. Eller som Jeanine A også sier her: ”Man trenger mindre enn det du tror! På samme måte som kryping, kommer gåing når barnet er motorisk utviklet og klar for det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg