fredag 9. februar 2018

Når har baby feber

Presise og raske termometer for måling av feber. Anbefalt førstevalg ved feber hos barn er paracetamol. Paracetamol er trygt og effektivt, og har lite bivirkninger når det brukes i riktige doser.


Ibuprofen er andrevalg. Effekten på feber og ubehag er sannsynligvis likeverdig med paracetamol, men ibuprofen er forbundet med mer bivirkninger og risiko for komplikasjoner. Har babyen din feber ?

Lær deg hva som er høy feber , hvordan du måler feber baby og hva du bør gjøre dersom babyen får feber. Er det forskjell når babyer og eldre barn får feber – og når er feber alvorlig og lege bør oppsøkes? Feber er en del av kroppens forsvarsrespons mot infeksjoner, og er en økning av kroppstemperaturen utenom det normale. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen. Feber hos baby kan være tegn på at noe er galt.


En viktig hovedregel er at feber uten kjent årsak alltid skal konfereres med lege. Med feber mener vi rektaltemperatur på over grader. Alle barn under tre måneder bør undersøkes av lege dersom de har feber , uansett allmenntilstand.

Små barn får lettere feber enn voksne, selv ved mindre virusinfeksjoner. Feber er ikke en sykdom, men et symptom som følge av infeksjoner og visse betennelsestilstander i kroppen. Feber defineres som en kroppstemperatur på °C eller mer målt i endetarmen.


Biteleker kan være en lur investering. Mange tannbørster beregnet på små barn har en liten myk bust i ene enden, og bitering i den andre. Det kan være fint å la barnet bruke den når det klør som verst.


Den kan også gjøre barnet vant med busten i munnen, som er en fordel når man snart skal begynne å pusse barnets tenner. Barn kan ha forbausende god allmenntilstand selv med en feber på grader. Det er viktig å se etter andre symptomer når barnet har feber , siden alvorlige infeksjoner, som for eksempel hjernehinnebetennelse, kan begynne på samme måten som en virusinfeksjon. Det er enda viktigere å vurdere allmenntilstanden enn å måle temperaturen.


Ved langvarig feber , påfallende nedsatt allmenntilstand eller andre bekymringsverdige symptomer eller tegn må man oppsøke lege. Symptomer og funn hos et barn med feber vil avhenge helt av hva som er den bakenforliggende årsaken til feberen. Feber av ukjent årsak er feber over lang tid der ingen sannsynlig årsak kan påvises, selv om pasienten er blitt grundig undersøkt. Infeksjoner og betennelser er andre eksempler som kan gi feber. Når små barn har feber er allmenntilstanden langt viktigere enn selve temperaturen.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen. Ring 1når det er akutt og står om liv.

Man skal aldri trene når man har feber. Man kan trene når man er forkjølet, men ikke med feber. Den mest presise målestokken vil være å sjekke temperaturen før man eventuelt trener, for å være sikker på at man ikke har feber , sier Voisin.


Hvorvidt gjelder å jobbe med feber , mener han at dette er helt avhengig av hvilken jobb man har. Allergiske reaksjoner kan også gi feber. Når immunforsvaret vårt starter å arbeide er det noen celler som frigir feberfremkallende stoffer som kalles pyrogener. Når er sykdommen uskyldig,.


Feber kan derfor komme ved økt aktivitet i immunforsvaret. Feber baby : Dette må du vite om baby feber – og når du bør oppsøke lege! Smitteguide – vanlige barnesykdommer.


Kroppen prøver å danne så mye varme at virus og bakterier ikke skal kunne overleve. På denne måte kan man si at feber er med på å bekjempe sykdommen. Hva kan jeg gjøre, når barnet har feber ? Et barn (eller en voksen) med feber har bruk for mer væske enn normalt. Barn har feber når temperaturen er °C eller mer (målt i endetarmen).


Husk at feber bare er et naturlig tegn på at kroppen bekjemper en infeksjon. Feberkramper En del barn kan få kramper når feberen stiger. Da blir barnet stivt i kroppen, får rykninger og mister ofte bevisstheten en kort stund. Varighet Skjærvik mener det er grunn til å følge litt ekstra med hvis feberen varer lengre enn 4-dager.


Feber lengre enn dette kan gi mistanke om en bakteriell infeksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg