fredag 16. februar 2018

Hel laksefilet i ovn

Grill laks med en smak av Asia. Se oppskrift og få inspirasjon. Direkte fra eget lager til lavpris. Kjøp Ovn hos WhiteAway.


Fyll laksen med hele sitroner i skiver, laurbærbla friske urter (rosmarin, basilikum, timian. salvie, persille), 2-stilker sitrongress og hel hvitløk delt i to. Ha evt litt av urtene på folien, legg fisken på, ha sitronskiver, salt, pepper, 5-hele stjerneanis og litt olivenolje over fisken.

En hel laksefilet bakt i ovn er fin mat når det er mange rundt bordet. Kilde: Eksportutvalget for fisk. Forarbeidet er fort gjort og laksen passer seg selv i ovnen. Hel laksefilet i ovn Helside laksefilet stekt i ovn med einerbær, cayennepepper, grønn pepper og sitron. Ovnsbakt laksefilet med kål og poteter er enkelt å lage og passer perfekt i en travel hverdag.


Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat. I ovn er det også ved 2grader varmluft, hvor du stiller bakken eller laksen på sølvpapiret på en bageplade. Både i grill og ovn er stegetiden minutter, og du skal ikke tilberede den mere, da den så bliver lidt fiske-træls i smagen.

Følger du opskriften får du en laks, der smager helt perfekt, og ikke af fisk. Server laksefileten hel med sausen, gode poteter og salat eller kokte grønnsaker. Lag noen av disse deilige potetrettene til laksen.


Tips: Det er praktisk å bake en hel laksefilet i ovn når det serveres til mange. Oppskriften kan tilpasses etter antall gjester. Hel laks med sitron, urter og potetskiver Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på.


Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. Holodde er en delikatesse i Japan, der japanerne steker rognlodda hel og spiser den som bar-snacks. Lodde inneholder marine omega-3-fettsyrer og er veldig proteinrik. Navnet kommer av at hannen får en stripe av hårete skjell langs siden av kroppen i gytetiden, slik at den ser lodden ut. Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen.


Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader. Om du vil være helt på den sikre siden kan du vente til termometeret viser 60. Sikkert gamle fordommer, men all fisk, kylling og svin skal være stekt helt gjennom. Biff derimot, er noe annet, og til dels lam. Så nå tar jeg utgangspunkt i anbefalingene her, – men legger til 8-minutter i ovnen.


Laksefilet er godt, sunt og lett å tilberede hvis man følger noen enkle råd.

Fisken kan tilberedes i stekepanne, i ovn eller på grill. Når du inviterer mange til middag, er det enkelt å grille en hel laksefilet. Men uansett metode er det avgjørende at den ikke stekes for lenge.


I denne oppskriften får laksen deilig smak av en marinade med honning og sitrongress. En av mine favorittretter er laks eller ørret bakt i ovnen. Slik baker du laks i ovnen. Smør stekeformen med olivenolje.


Skjær fiskefiletene i passe stykker, behold skinnet på. Legg fiskestykkene med skinnsida ned i formen. Krydre med ferkskvernet pepper over. Ha gjerne litt presset sitron.


Når du baker laks i ovnen har du god kontroll på når den er ferdig. Beinfri laksefilet uten skinn deles i serveringsstykker. Ha olje, salt og pepper i en ildfast form. Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat.


En oppskrift på ovnsbakt laksefilet med fløte, brokkoli,. Hell over fløte og krydre med salt og pepper. Stek i ovnen på 2°C i ca. Vi har oppdaget at du blokkerer annonser.


Vi i Godt hadde satt stor pris på om du hvitelister oss slik at vi kan finansiere vår journalistikk med reklame og fortsette å være en gratis nyhetskilde. Pakk laksefileten inn i aluminiumsfolie sammen med en liten smørklatt og litt salt og pepper. Da blir den kjempegod.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg