tirsdag 19. januar 2016

Vondt i siden av magen

Magesmerter kan komme av så mangt, og det kan avhenge av hvor i magen du har vondt. Opplever du gjentagende smerter de samme stedene i magen , og det kan være nyttig informasjon å ta med seg til legebesøket. For eksempel kan du være oppmerksom om smertene sitter i øvre eller nedre av magen , tipser Kvenshagen.


Vondt i siden av magen

Alle artikler i NEL og på NHI. Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Hvor gjør det vondt ? Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv.


Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Som tidligere nevnt skyldes dette det meste av tiden luft i magen. Men fordi denne delen av kroppen også inneholder bukspyttkjertelen, magesekken, venstre nyre og leveren, er dette noe du rett og slett ikke kan ignorere. Stikkende smerter i siden Du har sikkert opplevd å få hol men her snakker vi om noe helt annet.


Vondt i siden av magen

Hvis du opplever stikkende smerter som tiltar over timer eller dager, kan det være snakk om blindtarmbetennelse. Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen. Her finner du god informasjon som gjør at du kan forstå mer angående hvorfor du får smerter i magen og hva du kan gjøre med det. Artikkelen tilbyr også kostholdsråd og såkalte “akutt tiltak” hvis magen har slått seg helt vrang.


Dette er betennelse i blindtarmen, den vanligste årsaken til smerte i nedre del av høyre side av magen. Av og til skyldes magesmerter sykdommer i organer som ligger i brystet, for eksempel hjerteinfarkt eller lungebetennelse, eller sykdommer ellers i kroppen, for eksempel diabetes. Små barn angir ofte vondt i magen ved infeksjoner andre steder.


Vondt i siden av magen

Ufarlige årsaker til magesmerter. Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke som er en akutt mage- og tarminfeksjon.


Jeg har smerter i venstre del av magen og venstre nedre del av ryggen. Smertene kommer og går, men de er veldig sterke ved fysisk aktivitet, bare ved å for eksempel gå for langt. De sterkeste smertene er i ryggen til tider. Jeg har tatt ultralyd hos gynekolog og ultralyd av resten av magen. Brukere har fått hjelp mot bl.


Oppblåsthet, mageknip eller forstoppelse. Som regel kommer smertene av at tarmene ikke fungerer optimalt. Hei Jeg har hatt vondt i høyre del av magen i et par dager nå, og begynner å lure på hva det kan være. Først trodde jeg det var en strekt muskel, siden det kjennes ut som det.


Men det gjør ikke vondt når jeg trykker på punktet det er vondt , så jeg tror ikke det er en strekt muskel likevel, siden. I begynnelsen var det ikke smertefullt, men snarere en slags dunkende tilstedeværelse som jeg da antok kunne være en strekk i muskulaturen. Avføring opptil tre ganger i døgnet og hyppigere enn tre ganger ukentlig, regnes gjerne som det normale. Oppfatningene av hva som er normalt varierer imidlertid betydelig, sier Valeur. Det finnes mange legemidler som kan påvirke magen.


Vondt i siden av magen

Når møtt med vondt i magen på venstre side av kroppen, er det lett å hoppe til konklusjoner om den nåværende helsetilstand av kroppen uten noen særegne bevis om den faktiske tilstanden. Mange ganger, denne typen smerte er bare på grunn av dårlig eller forstoppelse, som er en opphoping av kroppens avfall som ikke kan evakuere riktig. Har også vondt i høyre side av magen , helt nede med skambeine sånn ca. Så lenge jeg ikke begynner å blø tenker jeg at dette går nok bra!


Jeg har i noen dager nå hatt vondt i magen , såklate murringer. Men i dag tidlig fikk jeg et ekstremt stikk og intens smerte da jeg bøyde meg ned for å knyte skoene mine, og disse smertene har kommet med jevne mellomrom i hele dag, helt til nå hvor jeg har dem stortsett hele tiden. Jeg føler at magen min er litt øm og sår på en måte.


Smertene kan også forårsakes av ekstraabdominal patologi (refererte smerter). Disse symptomene kan gi viktig informasjon om etiologien. Mange av tilstandene som forårsaker akutt abdomen, er potensielt livstruende. Det passer aldri med vondt i korsryggen.


Vondt i korsryggen og korsryggsmerter kan ramme alle. Akutt vondt i korsryggen er en plage som rammer opptil av den norske befolkningen ifølge tall fra NHI.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg