fredag 22. januar 2016

Fyll til sukkerbrød

Så enkelt som melisglasur på toppen eller mer avansert med mange lags fyll under et søtt marsipandekke med er opp til deg. Likevel snakker man ofte om at det er mange hemmelige triks for å få et luftig og høyt sukkerbrød. Sukkerbrød er egentlig veldig lett å lage.


Min erfaring er at følgende tips er nyttige: 1) Pisk skikkelig tykk eggedosis. Vend i det tørre forsiktig med en.

Lag sukkerbrød ved å piske egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend forsiktig inn i røren. Ellers kan jeg anbefale Nettbakeren sin bunnemasse ( sukkerbrød ). Når man skal fylle og smøre opp et sukkerbrød eller andre kaker så kan det være en stor fordel å lage en dik. En dik vil si at man sprøyter ut en kant rundt hele kaken, som man fyller fyll inni.


Tenkte jeg skulle legge inn en oversikt over forskjellige fyll jeg bruker i de forskjellige kakene mine. Har fått mange sukkerbrødbunner av min kjære svigermor, men jeg er ikke spesielt glad i vanlig krem, så hva kan jeg fylle den med? Skal ha besøk ikveld så fint om dere kommer med noen forslag til meg.

Oppskrift på sukkerbrød egg 2sukker 2hvetemel ½ ts bakepulver. Fyll etter egen smak. Bløtkaker er flotte kaker å lage. Ikke bare kan de pyntes på de mest oppfinnsomme måter, men du kan også fylle de med det fyllet du liker aller best. En viktig ting er å huske å dynke kakebunnen skikkelig med juice, melk eller kanskje en likør, slik at bløtkaken ikke blir tørr.


Se alle de lekre kakene i. Her har vi tatt utgangspunkt i et ferdig, kjøpt sukkerbrød. Bruker du ingrediensene som står i denne oppskriften og følger fremgangsmåten som er beskrevet under, vil du garantert få et perfekt sukkerbrød som både smaker og ser nydelig ut! Video med fremgangsmåte finner du nederst.


Legg et lag sukkerbrød på fatet og bre syltetøy over. Ha på et lag av kremen og fordel delte jordbær og bananskiver over kremen. Sprøyt sjokoladesaus på kryss og tvers.


Legg på neste lag sukkerbrød og gjenta det samme. Legg siste lag sukkerbrød over og dekk kaken med krem. Kjevle ut en leiv med marsipan.


Denne nydelige bløtekaken pleide moren til Bent Stiansen å lage hver 17.

Du kan gjøre klar flere ting på forhånd: Hasselnøttflakene kan stekes en til to dager før. Stek gjerne sukkerbrødet en til to dager før. Lag grunnkremen til vaniljekremen dagen i forveien. Ingen over, ingen ved siden.


Sikt i det tørre og vend det inn forsiktig. VaniljekreKok melk, halvparten av fløten, vanilje og sukker. Bland egg, eggeplommer og maizena i en annen bolle. Krem og fyll : Skjær sukkerbunnen i tre deler.


Gjør klar et glass melk til å dynke med. Ha ti dråper romessens i melken og rør litt inn. Dynk bunnene forsiktig. Skjær bananer i skiver og legg skivene utover på nederste bunn.


Stek midt i ovnen på forvarmet ovn, 1grader, i ca min. Når kantene såvidt begynner å skrumpe kan du være sikker på at kaken er perfekt stekt og det er ikke nødvendig å sjekke med kakenål. Så kan du utvide oppskriften og tilpasse den ettersom hvor stor form du har. Bakepulveret hjelper til å heve sukkerbrødet og til egg trenger du én teskje.


Til åtte egg – to teskjeer. Pisk lys og tykk eggedosis av egg og sukker (ca min). Mislykket sukkerbrød ? Selv med en hel kjøkkenskuff full av tips og triks kan det hende at sukkerbrødet blir mislykket på et eller annet vis.


Del sukkerbrødet i to lag hvis du kan, legg på masse fyll og topp med deilig krem og store mengder fristende bær. Det er heldigvis ingen krise!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg