tirsdag 12. januar 2016

Eksem rundt munnen barn

Skincity er din hudpleieklinikk online. Få anbefalinger av våre hudterapeuter. Stå i mot tegn på hudaldring. Noen av disse kan være fylt med puss (pustler).


Eksem rundt munnen barn

Selv om det først og fremst befinner seg rundt munnen , kan det også finnes rundt neseborene og eventuelt rundt øynene. Utslettet kan også være lett skjellende. Det første man må gjøre er å få avklart en sikker diagnose for å gi råd om behandling.


Det er en lang rekke ulike årsaker. Datteren min på år har sår, tørr hud rundt munnen. Det kommer av at hun sleiker seg mye rundt munnen.


Vi prøver så klart å få henne til å slutte med det, men det er ikke så lett. Denne såre huden plager henne så klart veldig. Vi har to kremer vi har fått. Ekstra viktig er det der huden i tillegg blir utsatt for fuktighet, som under nesa og rundt munnen. Sykdomsaktiviteten er varierende.


Hos ungdom og voksne er det ofte eksem rundt munn og øyne, samt på hendene. Kan jeg ha eksem uten å være allergisk? Ja, dette er faktisk svært vanlig.


Det vil si at tendensen til tørr hud og eksem i mange tilfeller kan sees på som et isolert arvelig fenomen der allergi ikke er årsaken. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn.


Eksem kan være en utfordring både for barn , foreldre og behandlere. Atopisk eksem kan forekomme hos barn fra tidlig spedbarnsalder og oppover i barneårene. Hos mange barn avtar plagene mot skolealder, og hos noen kan de bli borte.


Eksem kan imidlertid komme igjen senere, i tenårene eller i voksen alder. Enkelte kan ha atopisk eksem hele livet. Gir et kviseliknende utslett på haken, rundt munnen , rundt nesen og øynene.


Aktinisk keratose: Aktiniske keratoser er et forstadium til hudkreft. Solskaden gir typiske skjellende røde flekker i huden. Behandling avhenger av alvorlighetsgrad og lokalisasjon.


BasalioEt basaliom ses som en kul eller sår som ikke forsvinner. EkseBarneeksem eller atopisk eksem gir et rødt, tørt og kløende utslett. Spedbarn har gjerne eksem i ansiktet og på kroppen, også på fremsiden av bena. Hos større barn dukker eksemen opp i bøyefurene på armer og ben.


Den finnes i knehasene, på innsiden av albuene, på innsiden av håndleddene og på hender og føtter. Hos babyer består eksemet som regel av små væskende blærer på kinnene og i hodebunnen. Siden påske har lillesnuppa vært rød rundt munnen - det begynte med en forkjølese der hun siklet mye og ble våt på haken. Hun bruker smokk, men vi har holdt bruken på et min.


Yenbryn, bak rer, rundt nese og munn , samt i armhuler og bleieomrdet. Perioral dermatitt er et utslett rundt munnen med en fri sone nrmest munnen. Lurer på om noen kan hjelpe meg med råd vedr.


Virker som om det blir verre når hun. Ved eksem rundt munnen , kan det være lurt å smøre med vaselin eller annen fet krem før måltid for å unngå ytterligere forverring. Påkledning av barn med eksem. Tøy av grov ull og kunststoffer virker irriterende og man bør unngå å legge tøy som er laget av disse materialene direkte mor huden. Jeg er ikke sikker om dette er eksem eller en allergi, men håper jeg kan få litt svar på dette da jeg veldig gjerne vil ha kroppen min tilbake.


Dame skrev: Hadde eksem som barn og fikk det igjen i voksen alder da jeg skilte meg. Det kom omtrent dagen etter, så det var psykisk tydeligvis. Fikk det først rundt munnen , så øynene. Hva er atopisk eksem ? Atopi betyr overømfintlig og er knyttet til en spesiell hudtype som barnet arver. Eksem er en tilstand som gjør at huden flekkvis blir tørr, rød og kløende.


Klør barnet på huden, kan den bli tykk og skjellende og noen ganger sprekker den opp. Seboreisk eksem (dermatitt) er et skjellende kronisk eksem som oftest rammer hudområder med mange talgkjertler som for eksempel hodebunn, ører, øyebryn, rundt nesevingene, øyelokksranden, over brystbeinet, mellom skuldrene og i folder i huden under armene, i lysken eller i navlen. Tilstanden er ofte livslang med utslett som kommer og går.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg