tirsdag 12. januar 2016

Barn svetter om natten

Barn kan føles kalde samtidig som de er våte av svette, og da kan det være vanskelig å vite om pysjen bør være av eller på. Svetter om natten : De vanligste grunnene til at du svetter mye om natten - Kan være et tegn på en alvorlig infeksjon. Se ekspertenes beste tips, treningen som har effekt, maten du bør unngå og hva du kan gjøre selv uten medisiner og behandlinger. Jeg har et barn som svetter veldig mye om natten også. Lakenet er helt vått av svette, og puten likedan.


Jeg pleide å passe en liten gutt engang, som svettet så mye at vognen hans muglet under madrassen når han var 8-mnd gml og sov ute. Noen barn svetter vel bare mer enn andre. Husker jeg spurte om det her inne også, men det er bare slik. Det har avtatt noe nå, men fremdeles er det ganske fuktig, han svetter sånn typisk rett etter at han har sovnet.


Han er frisk og rask, så vi har bare slått oss til ro med det. Unngår helst annet enn undertøy på om natta , fuktig bomull er ikke noe særlig. Mine barn har alltid svettet mye om natta , særlig nr (år nå) og nr (år nå). Spesielt de første 2-timene de sover, da svetter de mye. Husker da eldstemann var baby - det var som regel en våt flekk under hodet hans når han hadde sovet.


Kreft trenger ikke gi mye smerter eller andre plager, om det vokser langsomt eller er inne i et hulrom. Voldsom nattesvette kan være et symptom på kreft, utdyper hun. Med voldsom nattesvette mener Steinert uttalt nattesvette som fører til at du må bytte sengetøy, noen ganger flere ganger per natt. Om du har lavt blodsukker øker risikoen for at kroppen din svetter unormalt mye.


En klassisk forklaring hos kvinner er det stadig skiftende nivået av østrogen. Kaldsvette innebærer å svette når huden ellers kjennes kal fuktig og klebrig ved berøring. I mildere tilfelle kan man oppleve følelsen av å svette uten at det er spor av svette på huden.


Eldste vår svetter av og til ekstremt mye om natta. Kom opp nå så var t-skjorta hans kliss våt. Må du stadig kle av og på deg? Eller våkner du og må åpne vinduet i all hast om natta ? Mange som kommer i overgangsalderen sliter med plager som nattesvette, hetetokter og søvnproblemer.


Heldigvis er det mye du selv kan gjøre for å få en bedre hverdag. Het om dagen og svett om natta. Våkner du om natten klam eller gjennomvåt av svette?


Er du for varm til å klare og sovne igjen? Nattesvette er mye vanligere enn man tror. Det kan være ulike grunner til at du blir for varm. Mannen min svetter så om natten så sengen? Dyna og puta er klissvåt.


Men tilslutt må jeg bare trekke meg unna for jeg blir jo klissvåt av svette selv. Er det noen som vet om hva mannen min burde gjøre for at kanskje svetten blir mindre? Hver eneste natt våkner jeg og er søkkvåt av svette.


Må snu pute og dyne og skifte på senga hver dag. Dette begynner å bli fryktelig slitsomt, og jeg kan ikke engang ligge inntil mannen min om natten pga dette. Har vært hos lege og tatt prøver flere gang, uten resultat. Du skriver om sønnen din som svetter påfallende mye.


Den vanligste forklaringen er normal økt svette, men i enkelte tilfeller kan også ubalanse eller sykdom være forklaringen. Det er de siste årene at d. Arv kan være en årsak, spesielt i de tilfellene der svettingen er lokalisert til håndflater og fotsåler. Dersom du har det for varmt på soverommet vil dette også føre til at man svetter mye om natta.


Du sier at du alltid har hatt høy metabolisme, og det hadde derfor vært interessant å vite om du har fått sjekket stoffskiftet ditt den senere tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg