torsdag 14. januar 2016

Nyfødt utslett

Blodårene i huden kan hos det nyfødte barnet forårsake forbigående endringer i hudens blodstrøm. Det arter seg som utslett , men det er egentlig ikke utslett. Marmorering av huden fremstår som et finmasket nett av tynne blodårer langt ute i huden.


Tilstanden skyldes en reaksjon i blodårene på kulde og forsvinner vanligvis når huden. Dersom et nyfødt barn får brennkopper skal en lege se på det, sier Lagerløv. Les mer om utslett hos barn.


Når bør man kontakte lege? Det er helt greit å ta med et nyfødt barn ut på tur. Men ikke dersom det er under minusgrader eller sterk vind. Pass på at barnet ikke blir for varmt, og skjerm det for sol.


Nyfødt utslett

Bruk myggnett om sommeren og høsten. Dersom babyen blir for varm, vil huden bli klam og fuktig. Det kan gi et rødt og irritert utslett. Varmeutslettet vil forsvinne etter noen dager hvis barnet får en behageligere temperatur.


Mange foreldre bekymrer seg unødig over dette utslettet, men det er helt ufarlig, og gir ikke barnet ubehag. Kontroller om barnet har det for varmt. Ti dager ganmel baby fikk plutselig utslett i går.


Hele fjeset med kinn og hake, nakke, hals, bryst og nå senest underarmer. Baby har ikke feber, gråter ikke, virker ikke som om det klør. Har barnet ditt fått utslett ? Her er tipsene du trenger. De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger.


Selv om det er ulike måter å behandle en hud utslett , er behandlingen avhengig av type eller årsaken til utslett og dens alvorlighetsgrad. Sjekk med legen din før du prøver noen nye medisiner og for å finne riktig behandling alternativ. Antihistaminer behandle utslett som er forårsaket av en allergisk reaksjon. Utslett hos barn er vanlig.


Dette er en oversikt over noen vanlige utslett og hudforandringer som kan oppstå hos små barn. Nettside fra Helsebiblioteket. Prikker og utslett. Det er vanlig at nyfødte babyer har prikker eller utslett.


Milier er bitte små, hvite talgprikker som vanligvis dukker opp på babyens nese eller kinn. De forsvinner som regel av seg selv i løpet av 1–måneder. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går over av seg selv. Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling. Utseendet på utslett hos spedbarn eller nyfødte på kroppen utelukker ikke tilstedeværelse av helseproblemer hos barnet.


Det er viktig å svare og konsultere en lege i tide for å utelukke alvorlige sykdommer. Barnelege vil bestemme årsakene til problemet og foreskrive behandling hvis nødvendig. I de fleste tilfeller opptrer den som kortvarige episoder med hodepine , men i noen tilfeller blir tilstanden mer hyppig eller. Et utslett i et nyfødt opptrer plutselig. Derfor kan utslett ikke etterlades uten oppmerksomhet.


Det er nødvendig å forstå årsaken til forekomsten, på medisinsk vis, foreta en diagnose og deretter ta tiltak for å eliminere den. Det er normalt at et nyfødt barn taper inntil av kroppsvekten de første 3-levedagene, altså i løpet av den tiden dere er på sykehuset. Fullbårne barn begynner vanligvis å legge på seg igjen ved fjerde eller femte levedag.


Hos for tidlig fødte barn kan det ta lengre tid før vektkurven begynner å gå oppover. Rø blank hud på brystknoppene og areola. Diagnosen stilles på bakgrunn av symptomer, ikke sopp-prøve. Prøver som sendes til dyrkning gir ikke nødvendigvis oppvekst i laboratorium.


Du kan derfor ha sopp selv om prøven er negativ. Svært smittsom infeksjon forårsaket av varicella zoster-virus (VZV). Smitten er luftbåren og ved direkte kontakt med væske fra utslett.


Inkubasjonstid 1–uker. Smittsom fra 1–døgn før utbrudd til alle vesiklene er krustebelagte, ca. Bleieutslett skyldes hovedsakelig at huden irriteres fordi den lukkes inne i et tett og fuktig miljø.


Irritasjonen forsterkes av urin, avføring og mekanisk gnissing, men også overdreven bruk av vann og såpe. Lysbehandling har svært få bivirkninger, men babyen kan bli for varm og bli dehydrert, få utslett , eller bli solbrun. En annen form for lysbehandling kalles fiberoptisk lysbehandling.


Ved fiberoptisk lysbehandling blir barnet pakket inn i et teppe laget av et materiale som inneholder optiske fibre. Varicella (vannkopper) og herpes zoster (helvetesild) forårsakes av varicella zoster-virus (VZV) i familien herpesviridae.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg