tirsdag 26. januar 2016

Når må man søke barnehageplass

Verken Når vanuit een vakantiehuis. Nu eenvoudig online boeken! Private barnehager har egne vedtekter som bestemmer når plassen må tas i bruk. Kan du søke om oppstart senere enn måneden barnet har rett til plass?


Ja, men da har du ikke lenger rett til plass. Fristen for å søke barnehageplass på hovedopptaket nærmer seg med stormskritt. Dersom du skal søke plass for første gang, kan det være vanskelig å orientere seg om hvordan og hvor man søker, hva en barnehageplass koster og hvem som egentlig har rett til å få plass. Alt du må vite om å søke barnehageplass.


Vi har samlet svarene på de vanligste spørsmålene som dukker opp. Velkommen som søker til barnehage i Bergen! Du kan søke barnehageplass hele året når barnet ditt har fått fødselsnummer. Bruk det elektroniske skjemaet for å søke hos både kommunale og private barnehager.


Det betyr at ønsket oppstarts-dato må være senest den måneden de fyller år. Barn som fyller år i desember, har rett til barnehageplass førstkommende august etter at de har fylt år. Når må du søke for å ha rett til plass?


For å kunne søke må barnet ha personnummer. For barn uten personnummer, kontakt servicesenteret. Barnet har rett til plass i barnehage i den kommunen der det er bosatt.


Barnehagen og kommunen kan velge å tilby plass tidligere. Alle i målgruppen må søke om plass innen 1. Dette må påføres i søknaden. Retten til plass er oppfylt når tilbud om plass i kommunen er sendt.


Barn uten barnehageplass som fyller ett år i perioden januar- juli har rett til plass i august det året de fyller ett år. Det er mulig å søke barnehageplass når som helst på året, også utenom hovedopptaket. Barn bosatt eller som skal flytte til Ringerike kommune blir prioritert. Under Hvor er det ledig barnehageplass nå ? Opptak i barnehage – kommunen sitt ansvar. Kommunen har ansvar for å oppfylle retten til barnehageplass.


Når kommunen legg til rette for barnehageplassar, må ein ta omsyn til tilflytting, brukarane sine ønske og behovet for plassar for barn over og under tre år. Denne oppdateres hver måned. For å se ledige plasser gå til søk barnehageplass.


Litt ned på siden trykker du på lenken Ledige plasser. For å søke på disse plassene må du: Enten sende en søknad i Foreldreportalen. Eller endre søknad i Foreldreportalen. Der må du velge logg inn med ID-porten.


Kontakt Forvaltningskontoret for barnehage, skole og oppvekst E-post. Du må sende en søknad pr. Når søknaden er sendt, vil du motta en bekreftelse på den e-postadressen du har oppgitt i søknaden. Dersom du takker ja til barnehageplass i en annen barnehage enn barnet ditt går i nå , må du huske å logge inn i barnehageportalen og si opp den plassen du allerede har.


Hvis det ikke er mulig å gi tilbud om barnehageplass i de barnehagene du har søkt , kan du få tilbud om plass i en annen barnehage uten ytterligere varsel på forhånd. Man må sette oppstartsdato senest i august for å ha rett til plass. Selv om alle barn har rett på barnehageplass , kan du ikke velge fritt når barnet skal starte i barnehagen. Det er samordnet opptak for alle barnehagene i Alstahaug kommune.


Personer som ikke har norsk personnummer må kontakte barnehagekontoret før de kan søke. Kan ta noen minutter etter innsendt søknad). Hvis du ikke mottar SMS, må du søke på nytt. Loven er slik at alle barn født før 1. Men må man søke hvert år, eller holder det med én gang?


Det er foreldre til barn som ennå ikke har startet i barnehage, som skal søke nå. Har du plass, så har du plass inntil du sier den opp selv, sier Schjelderup. Det er derfor ikke viktig å søke så tidlig som mulig, så lenge du søker innen fristen. Bytte eller si opp barnehageplass. Søknadsdato er ikke et kriterium.


Søker du om bytte vil barnet ditt få plass i ny barnehage når det blir ledig plass og det er din tur på ventelisten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg