fredag 15. januar 2016

Mensen forsinket

Hva som fysiologisk skjer i kroppen når mensen er forsinket avhenger hva som er årsaken. Er det manglende eller forstyrrelse av eggløsningen kan blødningen bli forsinket. Hun sier videre at for kvinner som ikke ønsker å bli gravide, og som opplever forsinket eller uregelmessig menstruasjon, kan p-piller hjelpe. Kanskje kommer den så, noe forsinket , kanskje kommer den ikke på lang tid.


Hva kan årsaken være når menstruasjonen ikke kommer? Mange forskjellige ting. Mensen kan av og til være litt forsinket og det er ikke alltid man klarer å finne ut hvorfor det er slik. Du kommer helt sikkert til å få mensen eller har fått den i mellomtiden. Hvis mensen ikke kommer til tiden kan det bety at du har blitt gravi men det trenger ikke å være grunnen.


Noen ganger skjer det uten at det er noen spesiell grunn. Prat med foreldrene dine, helsesykepleier eller lege om mensen blir borte i lengre tid. Er stort sett det svangerskapssymptomet som oppdages først, og som fører til at den gravide velger å ta en graviditetstest. Andre forklaringer kan være graviditet, anoreksi, intensiv trening, bruk av enkelte medikamenter som p-piller, hormonspiral, antipsykotika, for tidlig overgangsalder. Opphør av menstruasjon kan også skje ved underliggende sykdom.


LES OGSÅ: Utsetter du mensen ? Utelukk først graviditet. Hos de fleste kvinner er mensen nokså regelmessig, ifølge Den norske lægeforenings nettsider Helsenett. Den kommer med til dagers mellomrom, men mellomrommene kan variere med noen dager fra gang til gang. Går det mer enn en uke, defineres det som at mensen har uteblitt. Husker ikke akkurat hvilken dag den startet, men er nok nærmere uker forsinket.


Har aldri vært så sen før. Jeg bruker minipille, så er antakelig ikke gravid. Nå lurer jeg litt på om jeg muligens kan være gravid igjen. Er i skrivende stund dager forsinket med mensen. Sist jeg tok en test var da jeg var 5-dager (negativ) forsinket med tante rø har ikke tatt test i ettertid.


Mensen forsinket

Er litt redd for å bli skuffet. Hvis mensen blir borte over en lengre periode vil ofte østrogenproduksjonen være nedsatt og man har da økt risiko for beinskjørhet, påpeker Romundstad: – Dette er en viktig årsak til at det er anbefalt å oppsøke lege for å få hjelp til å finne årsak samt få behandling. P-piller, p-ring, p-stav og andre prevensjonsmidler fører alle til at du får en kunstig eggløsning - som igjen kan påvirke mensen.


Endring i rutinene dine Ser døgnrytmen din litt annerledes ut enn den vanligvis gjør? Det å reise, være sent oppe på kvelden og å spise uregelmessig kan være grunner til at mensen kommer sent. Du har intet å tape - Start Her! SVAR: Hei jente år! Det er helt normalt at mensen er litt uregelmessig i perioder.


Stress, reiser, ferier og endringer i døgnrytme som i julen kan påvirke menssyklusen. Det kan gå alt fra flere måneder mellom hver gang, til bare et par uker. Mengde og hvor lenge det varer, vil også varie. Begge gangene skyldtes det trolig at jeg hadde vært mye på reisefot, flydd hver helg i omtrent en måned. Forsinket mens: Så regelmessig skal mensen være.


Det er ikke uvanlig å oppleve at menstruasjonssyklusen er litt ustabil, men kan det være en grunn til å ringe. Når man er veldig fokusert på å bli gravid og stresser med det, så kan mensen bli forsinket , snakker om erfaring, og det er jo utrolig frustrerende når man ønsker barn! Mitt tips til deg hvis mensen dukker opp nå, er å kartlegge syklusen og EL din, kanskje teste etter EL og tempe rundt den tiden du tror EL finner sted! Kan man være gravid selv om man har mensen ? De fleste kvinner vil miste mensen helt dersom det har skjedd en befruktning.


Noen gravide kan ha sparsomme blødninger fra skjeden de første 2-månedene. Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens, men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens. Menstruasjon, ofte bare kalt mens eller mensen , er en månedlig blødning fra livmoren hos jenter og kvinner i fruktbar alder som ikke er gravide. Menstruasjonen er en del av menstruasjonssyklusen, som er en fysiologisk syklus, det vil si et regelmessig gjentatt forløp i kroppen, som er styrt av kjønnshormoner.


De to syklusene jeg prøvde ut bidronninggele, tok jeg fra TR til EL. Fikk mye stikninger og murringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg