onsdag 20. januar 2016

Høyt undertrykk blodtrykk

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Høyt blodtrykk øker risikoen for hjertesykdom, hjerneslag, nyresykdom og utposning på hovedpulsåren. Mange tror at de vil kjenne det dersom blodtrykket blir for høyt , men høyt blodtrykk gir deg vanligvis ingen symptomer. LES OGSÅ: Høy puls. For dem som rammes av lavt blodtrykk , er det et problem som det ofte ikke finnes noen god behandling for.


Lavt blodtrykk er ikke en sykdom på samme måte som høyt blodtrykk , men noen kan være plaget med episoder med blodtrykksfall. De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke. Slik kan du redusere høyt blodtrykk selv. Jeg har fått høyt blodtrykk Er det farlig? Eva Gerdts professor dr.


Med blodtrykket mener vi som regel det arterielle blodtrykket , altså det blodtrykket som måles i arteriene (pulsårene). Det er dette blodtrykket som måles på legekontoret. Personer som har gått med høyt blodtrykk i mange år, har ofte fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer. Blodtrykket angis med to tall atskilt av en skråstrek. Dette er tegn på at hjertet er belastet.


I Norge har rundt av den voksne befolkningen høyt blodtrykk. Det er en myte at høyt blodtrykk har ikke noe med personlighet å gjøre, og det er ikke slik at folk med høyt blodtrykk er nervøse, hyperaktive folk. Hypertensjon øker mengden blod pumpet av hjertet per minutt og innsnevrer blodårene. Det regnes som en kardiovaskulær sykdom og kan forårsakes av hjerteinfarkt. Hos av de som diagnostiseres har ikke det høye blodtrykket en.


Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Leger kaller ofte høyt blodtrykk for hypertensjon. Hvis du har én høy blodtrykksmåling, må du måle blodtrykket ved to eller flere anledninger for å bekrefte at du har høyt blodtrykk.


Du bør også måle blodtrykket i begge armene. Det er ikke relativt farligere for eldre å få høyt blodtrykk , faktisk kan de eldre ofte trenge et litt høyere trykk enn yngre. Men det kan være veldig farlig for både eldre og unge hvis de får et veldig høyt blodtrykk akutt, det vi kaller et ondartet høyt blodtrykk , sier Bryhn. Da kan man for eksempel få slag eller andre bivirkninger.


Hva er egentlig høyt blodtrykk og hva regnes som for høyt ? Hva kan man gjøre selv? Når må det behandles? Hvordan bør det måles? Her får du viktig informasjon om blodtrykk.


Risikofaktorer ved høyt blodtrykk. Det er undertrykket som er det farlige trykket, hvis det er veldig høyt. Overvekt øker sjansen for økt undertrykk. Et høyt blodtrykk over lengre tid kalles hypertensjon.


En økning i blodtrykket er en normal reaksjon som følge av f. At noen har høyt blodtrykk betyr altså at de også har høyt blodtrykk når de normalt sett ikke burde hatt det, for eksempel når de hviler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg