tirsdag 12. januar 2016

D vitamin dråper

Nord-Europas største utvalg online. Til markedets beste priser! Stort utvalg av proteinpulver. Kjøp energigivende protein her! Se våre Star Nutrition produkter.


Kvalitet til svært rimelig pris!

Kosttilskudd av vitamin D anbefales spedbarn i form av tran eller dråper allerede fra ukers alder. De første seks månedene gir morsmelk all næring og væske som barnet trenger, med unntak av D - vitamin da det er lite av dette i morsmelken. Tilskudd av D - vitamin anbefales av Helsedirektoratet enten i form av tran eller D-vitamindråper. Anbefalt døgndose for barn er dråper fra uker.


Drypp dråpene direkte i barnets munn ved å holde flasken loddrett, eller bland dråpene i mat eller drikke. Vitamin D styrker skjelettet. Ler mer om D - vitamin her.


Inneholder ikke gluten, gelatin, laktose eller sitrus.

D -vitamintilskudd anbefales av Helsedirektoratet enten i form av tran eller D-vitamin dråper. Nycoplus D-vitamindråper anbefales til alle barn som ikke tar tran. Legemidler som fører til fett-malabsorpsjon, f. Helsestasjonen bestiller dråpene kostnadsfritt.


Rene vitamin D -tilskudd brukes mot vitamin D -mangel av barn og voksne. Tran er anbefalt til de aller minste, men vitamin D - dråper er også et godt alternativ. Det finnes også tilskudd som inneholder vitamin D og kalsium, og som kan være gunstig å bruke dersom man får i seg for lite meieriprodukter. Fakta om vitamin D Generelt om vitamin D. Man bruker normalt betegnelsen vitamin om organiske stoffer som skal tilføres kroppen utenfra, fordi kroppen ikke selv kan danne dem. En har oppdaget at vitamin D også kan dannes av kroppen selv, og det vil derfor være mer korrekt å kalle det et provitamin.


Mangel på vitamin D hos barn kan medføre rakitt, også kjent som engelsk syke. Dette gjør at skjelettet blir mykt og bena kan bli bøyd. Hos voksne kan det medføre osteomalasi, som er karakterisert ved mindre kalsium i skjelettet, skjelettsmerter og svak muskulatur, særlig i bekkenpartiet, ifølge Norsk Helseinformatikk. D og de har en behagelig sitronsmak.


En viktig funksjon for vitamin D er å sikre nok opptak av kalsium fra tarmen. Noen som har opplevd at babyen får mageknip av D-vitamin-dråper ? Finner ikke noe særlig om det på nettet, de fleste som får mageknip er babyer som får tran.

Men her i huset har småen plutselig slitt sånn med magen, siste uken, og det startet omtrent samtidig med at vi startet å gi ham D - vitamin. Fordi vitamin D er fettløselig vil overskudd av vitaminet lagres i leveren. Man bør derfor unngå høyt inntak av vitamin D over tid.


Det produseres bare av dyr og mennesker, ikke planter. Vi kan likevel berolige deg med at kilden i våre vitamin D - dråper ikke er døde dyr, til tross for at grisehud er en mye brukt råvarekilde for vitamin D på verdensmarkedet. Det bør gis ml daglig fra fire uker, og gradvis øke mengden opp til ml ved seks måneders alder.


Store mengder D - vitamin og middels mengder A- vitamin anbefales mot influensa. D - vitamin er ikke medisinering :) du finner masse D - vitamin i Sol , fet fisk og melk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg