torsdag 21. januar 2016

Når kommer symptomer på graviditet

Et annet klassisk symptom på graviditet er kvalme. Dessverre oppstår den ikke bare på morgenen, men kan komme når som helst på dagen. Noen symptomer debuterer tidlig, som kvalme, andre symptomer utvikler seg smått om senn utover i graviditeten. Uteblitt mensblødning er vanligvis første tegn på graviditet. Søsteren min var laaangt på vei før hun oppdaget at hun var gravi pga null symptomer (og uregelmessig syklus).


Jeg derimot, mistenkte graviditet og testet sånn omtrent ved forventet mens, muligens en dag før (husker ikke de detaljene der lengre, er et par år siden siste).

Når man er gravi kan man bli mer følsom for visse lukter og smakssansen kan endre seg. Som de fleste andre symptomer på graviditet , tror man at dette også skyldes hormonelle forandringer. Høyere hormonnivåer og blodproduksjon kan føre til at slimhinnen i nesen hovner opp, tørker ut og har lettere for å blø. Når fødselen er på vei, er det aktivitet i livmorhalsen.


Den myknes, utvides og forbereder seg på fødselen. Små blodkar kan briste litt i forbindelse med dette og utflodet blir lyserødt eller med blodspor. Hos noen kan det fremdeles gå dager før fødselen kommer ordentlig i gang. Ring til fødeavdelingen og prat med jordmor.


Får virkelig alle symptomer som kvalme og en uteblivende menstruasjon, eller finnes det også mange andre symptomer og tegn på graviditet som ikke er like kjente som de to førstnevnte?

Svaret er ja, og i denne artikkelen vil jeg fortelle deg hvilke ulike tegn på graviditet som kan dukke opp, samt når i graviditeten de vanligvis kommer. Typisk for kvalme er at det kommer sterkere når du er sliten. Så morgenkvalme er nok mer enn myte, for det kan komme gjennom hele døgnet. Ellers er det kanskje mest symptomer de første ukene, og det kan jo være godt for mange som lurer litt på om de egentlig er gravide. En ektopisk graviditet betyr at graviditeten utvikles utenfor livmoren.


De første symptomene på ektopisk graviditet er smerte (som må lindres med sterkere smertestillende midler enn paracetamol) og blødning. Les også: Har du fått positiv graviditetstest? Hvilke symptomer på graviditet kan man ha når man er gravid?


I forhold til tegn på graviditet så er kvalme, med eller uten oppkastninger, en ekstrem trøtthet i hverdagen, at menstruasjonen uteblir, og at man tisser oftere, det mest normale når det kommer til graviditetstegn og graviditetssymptomer. Enda sikrere enn tidlige graviditetstegn. Hvis du venter på å bli gravi har du lett for å tolke alle mulige endringer som tegn på graviditet. Nedenfor finner du de vanligste tegnene på graviditet , men husk at det ikke finnes en fasit når det kommer til kroppen vår.


Vi er alle forskjellige, og du reagerer kanskje helt annerledes på en graviditet. Det er lurt å huske på å noen slett ikke reagerer på en graviditet , og ikke har noen av symptomene beskrevet nedenfor. Jeg har sett en liste over symptomer på graviditet her inne, men føler at den er litt mangelfull (ikke ta det personlig du som har laget den), i tillegg til at det hadde vært greit å se når tidligst noen symptomer kommer. Derfor har jeg vært inne på et annet forum og skrevet ned når andre har kjent sine symptomer.


Ved ruptur av eggleder tilkommer intense smerter, eventuelt bretthard abdomen. Symptomene kommer som regel mellom 4. Kal klam og blek hud.

Redusert bevissthet. De vanligste symptomene på graviditet er tretthet, kvalme og ømme bryster. De samme symptomene kan man ha når man er i ferd med å få mensen.


Enkelte opplever ingen eller lite tegn på at de er gravid. Ikke at have tegn på graviditet eller at få samtlige graviditetstegn fortæller ikke noget omkring, hvordan graviditeten i øvrigt kommer til at forløbe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg