onsdag 13. januar 2016

Gravid vondt i underlivet

Rask og trygg leveranse. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme.


Men det er uansett lurt å trene musklene i underlivet – både mens du er gravid , og etter fødselen. De aller fleste opplever at underlivet normaliseres i løpet av noen uker etter fødselen. Smerter i nedre del av magen.

Flere av mine gravide pasienter er bekymret fordi de har vondt i nedre del av magen. Er det noen som vet hva det kommer av når man har vondt i underlivet , altså det føles litt ut som om jeg har hatt sex med en som har digert utstyr og er øm etterpå. Jeg kjenner igjen følelsen for det var spesielt haha, derfor husker jeg det så godt. Føler meg litt mørbanket nedentil.


Stikking i underlivet som gravid. Livmoren vokser og øker vekten sin fra cirka gram til rundt en kilo i løpet av svangerskapet. Muskelen er veldig fleksibel og tøyelig.


Fra å ligge godt gjemt bak skambenet vokser den så den til slutt går helt opp til brystbenet.

Dette er de vanligste årsakene. Underlivssmerter kan være både akutte og kroniske – og skyldes ulike årsaker. Noen gravide får vondt i tissen. Enten i benet som ligger over tissen, i musklene rundt skjeden eller på innsiden av lårene. Mange som får disse plagene blir sykemeldte og noen blir sengeliggende.


Heldigvis er det mulig å bli bedre! Gravid med smerter i underlivet ? Anonym bruker skrev: Hvis oppgjøret ditt er ferdig nå, så kan det ta opptil uker før de er på konto. Det står jo tydelig alle veier Anonymkode: 19f3d. Står det tydelig alle veier? Slimhinnene i underlivet forandrer seg.


Faktisk endrer alle slimhinnene i kroppen seg – for eksempel både i munnen, nesen og i underlivet. Som gravid øker også blodmengden i kroppen din, slik at det blir mer blod i hele kretsløpet – også i slimhinnene. Det oppleves typisk som om man er mer hoven og fyldig i underlivet. Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet.


Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted. Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere. Men slike smerter kan også stamme fra tykktarmen eller musklene i underlivet.

For å forebygge urinveisinfeksjon er det lurt å tisse før og etter samleie, gå med bomullsundertøy, drikke mye væske, ikke vente med å gå på toalettet når man må tisse, og holde deg tørr og varm om underlivet. Akutte, sterke smerter. Mange mødre har vondt i bekkenet under graviditeten. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Vondt i underlivet Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare dette. Mange kvinner opplever at underlivet lukter vondt i perioder Foto: iStock Det er viktig å erkjenne at underlivet nok lukter litt, sier Svein Magne Skulstad. Med sin lange erfaring som gynekolog hos Volvat, har han sett seg lei av det evigvarende hysteriet rundt hvordan å få underlivet til å lukte godt. Det stikker så fælt, istad minnet det veldig om sånn bekkenløsningssmerter midt på musebeinet på en måte. Nå kjenner jeg at det sitter inni skjeden, det stikker nedover føles som om det er oppe i livmortappen eller der.


Spesielt vondt var det da jeg skulle tisse. Den gode nyheten er at dersom du har en merkbar økning av utflo og den lukter vondt , kan dette ofte behandles hjemme! Lactal Balance gjenoppretter den naturlige pH-balansen i underlivet. For noen kvinner kan sex være vondt eller nærmest umulig, og noe så enkelt som å sette inn en tampong eller føre inn en finger i underlivet kan bli en liten kamp i seg selv. Vaginisme kan være svaret.


I følge NHI rammes prosent av befolkningen av denne tilstanden. Kvinner i 20-årene er de som blir rammet oftest. Menstruasjonslignende smerter eller uspesifikke magesmerter rett over lysken er vanlig i svangerskapet.


Slike smerter er ufarlige og blant de vanligste plagene i svangerskapet. Kompresjonsstrømper kan lindre symptomene, men vil ikke forhindre at åreknuter oppstår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg