mandag 11. januar 2016

Symptomer på svangerskapsdiabetes

Svangerskapsdiabetes oppstår oftest hos personer som fra før har et blodsukker i øvre grenseområde. En del svangerskapshormoner øker blodsukkeret ytterligere. Tegn og symptomer på svangerskapsdiabetes Karbohydrater brytes ned under fordøyelsen til glukose. Dette stoffet flytter inn i blodet og et hormon som heter insulin overfører glukose til cellene i kroppen for å gi kroppen energi.


Symptomer på svangerskapsdiabetes ? Diagnostikk av svangerskapsdiabetes baserer seg ikke lenger på å måle glukose i urinen, men mange urinstiks gir automatisk svar på glukosuri. Den er utløst av svangerskapshormoner, og går over straks etter fødselen. Tilstanden gir ingen symptomer , og den gravide merker ikke at blodsukkeret i perioder er høyere enn vanlig.


Den går ut på at du drikker en blanding av vann og glukose etter 8-timers faste. Tegn på svangerskapsdiabetes kan variere med hver enkelt, men noen felles advarsel tegn er intens tørste eller en brennende følelse ved vannlating. Dette er vanlige symptomer på ikke- svangerskapsdiabetes også.


Andre tegn på svangerskapsdiabetes kan være uforklarlige infeksjoner eller ekstrem kløe. Dersom det er sukker i urinen og blodsukkeret i tillegg er forhøyet, har man svangerskapsdiabetes. Barn født av mødre med svangerskapsdiabetes kan få svært lavt blodsukker kort tid etter fødselen, eller pusteproblemer. Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt, kalles det føling.


Det kan være en belastning på kort sikt å få diagnosen svangerskapsdiabetes , og behandlingen kan oppleves krevende for mange (se kapittel Oppsummering av behandlingsprinsippene for svangerskapsdiabetes der kvinnenes erfaring med å få diagnosen svangerskapsdiabetes er omtalt under praktisk informasjon under flere anbefalinger). Sjekk om du har symptomer på svangerskapsdiabetes ! Er du usikker, ta kontakt med jordmor eller lege). Denne typen diabetes kan ramme kvinner som ikke har diabetes, og vanligvis går svangerskapsdiabetes bort etter at barnet er født. Risikoen for barnedødlighet ved svangerskapsdiabetes er i dag på nivå med det den er for kvinner som ikke har diabetes.


Symptomer på svangerskapsdiabetes

Dreven vektøkning , tørst og urinering er de vanligste tidlige indikatorer. All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til.


Uttalt tørste står vanligvis øverst på listen når du søker etter symptomer på diabetes. Men hva vil det egentlig si? Folk som får type 1-diabetes blir snart oppmerksomme på at noe er galt fordi de plutselig begynner å drikke utrolig mye. Vi snakker om mange, mange liter om dagen. Diagnosen av svangerskapsdiabetes kan gjøres med glukose-testen, som må utføres minst ganger under graviditeten.


Slik forbereder du deg til eksamen: Gestational diabetes test. Ifølge Helsenorge er det slik at svangerskapsdiabetes vanligvis forsvinner etter fødselen. De som får denne diagnosen må ta en ny kontroll av blodsukkeret seks til tolv uker fødselen. Vær oppmerksom på at svangerskapsdiabetes øker risikoen for å utvikle diabetes på et senere tidspunkt. På grunn av kunnskapsendring, manglende konsensus blant faglige autoriteter, individuelle forhold i hver enkelt konsultasjon og mulighet for menneskelig feil, kan NHI ikke garantere at alle opplysninger i NEL er korrekte og fullstendige i alle henseender.


Kvinner kan ignorere symptomer som vanlige bivirkninger av å være gravi men skal rapportere alle indikatorer på sykdommen til en lege slik at en blodprøve kan utføres. Venstre ubehandlet, presenterer svangerskapsdiabetes helserisiko for både mor og foster. Vanlige symptomer på svangerskapsdiabetes er kvalme og oppkast. Legen bør også vurdere deg ut fra symptomer , ikke bare blodprøver.


Hvis du har fått en diagnose og fortsatt har mange av disse symptomene, er det på tide å bli mer informert om bedre thyroideabehandling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg