fredag 15. januar 2016

Logoped barn

Behandling hos logoped eller audiopedagog. Barn i grunnskulen og vaksne med særskilt behov for opplæring kan ha rett til logoped - eller audiopedagogtenester frå kommunen som eit spesialpedagogisk tilbod etter opplæringslova. Det blir viktig å finne disse når en skjønner at barnet strever utover normal tid. En fireåring skal i de fleste tilfeller ha alt på plass, påpeker Hauglund.


Jobber nå som logoped ved Oslo voksenopplæring, Skullerud. Velkommen til A-logopedene. Vi tilbyr logopediske tjenester til barn , unge og voksne.


Vi utreder og behandler innenfor de logopediske områdene: Uttalevansker, stamming og løpsk tale, stemmevansker ved parkinson sykdom, funksjonelle stemmevansker, afasi, og lese- og skrivevansker. Dersom barns uttale er forsinket, eller dersom barnet har vanlige uttalefeil for alderen, men i mye større grad enn sine jevnaldrende, bør barnet henvises til logoped. Tilbyr logoped til innbyggere i Skedsmo kommune. Hvordan komme i kontakt med logoped. Tilvisingar som gjeld barn under år, skal godkjennast av Helfo før behandlinga startar.


Logopedene tilbyr R-kurs til foreldre og barn i skolealder. Dersom barn under år har behov for fleire enn behandlingar, må du sende inn ein ny søknad til Helfo. Søknaden skal innehalde vurdering frå både lege og deg som logoped eller audiopedagog om behovet for ytterlegare behandling. Henvisning til spesialist fra fastlege.


Barn hos oss kan ha utfordringer knyttet til sikling, spising og talespråk. Dette kan det være komplekse årsaker til, derfor jobber vi med ulike tilnæringsmåter alt etter hva barnet trenger. Våre barn og unge har ofte en sammensatt problematikk og da jobber vi med flere metoder og verktøy.


Logoped barn

I den første fasen jobber foreldrene sammen med logoped får å redusere stammingens frekvens, mens man i fase to søker å vedlikeholde dette i hverdagslivet. Barnet må øve på STS 4-ganger per dag i 5-minutter. Barn som har ein eller fleire av vanskane ovanfor kan bli tilvist til logoped. Ta kontakt med den enkelte logoped på E-post for timebestilling og avtale.


Yrkeserfaring som logoped. Har arbeidet innen de fleste logopediske fagområder og aldersgrupper, slik som ervervede språkvansker hos voksne (afasi, dysartri, dysfagi, Parkinson), stemmevansker, språk- og talevansker hos barn , kartlegging av lese-skrivevansker (dysleksi), behandling av hørselshemmede med cochlea implantat og aksentmodifikasjon. Vi pusser for tiden opp nettsiden vår og har lansert denne forenklede versjonen i mellomtiden.


Logoped barn

Vi håper du finner det viktigste av informasjon om oss og våre tjenester her. Logopedi (fra gresk logos – språk og pedes – barn ) er et fag- og forskningsfelt som handler om utredning, terapi og kompensatoriske teknikker for vansker med kommunikasjon, spising og svelging. En utøver innen fagfeltet kalles en logoped. Det kan være glidende overganger mellom stamming og normal ikke-flyt, og det trengs derfor en logoped for å vurdere om barnet stammer eller ikke, sier Guttormsen.


Dessverre er det mange barn som blir henvist altfor sent til logoped , nettopp fordi barnehage eller foreldre har vurdert stammingen til å være stotring, og derfor ikke søkt hjelp. Vi er fire logopeder med lang erfaring fra alle logopediske områder. Vi jobber med blant annet afasi, dysleksi, stemmevansker og stamming. Oslologopedene holder til i nye lokaler sentralt på Majorstua.


Logoped barn

Det er enkelt å komme seg til Majorstua både med bil, buss trikk og tbane. Gode parkeringsmuligheter utenfor kontoret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg