onsdag 13. januar 2016

Når merker man graviditet

Jordmor sier at det også kan variere når man med sikkerhet kan slå fast at man er gravid. Det kommer an på graviditetstesten, noen er mer sensibel enn andre. Det er noen som viser positivt to-tre dager før forventet menstruasjon, mens andre må man vente til forventet mens eller en dag over forventet mens.


Når merker man graviditet

Det er nok veldig inviduelt når man kjenner forskjellige ting. For min del merker jeg det når mensen ikke kom og testen ble positiv. Så kom ømme bryster, tretthet, kvalme osv fra uke 5-ca. Når du har passert forventet menstruasjonsdag, kan du også bruke den sikreste bekreftelsen på at du er gravid: En graviditetstest. Du kan få kjøpt enkle hjemmetester på apotek og i enkelte dagligvarebutikker.


Testene ser ofte ut som et termometer som man tisser på eller dypper i en urinprøve. Kan man merke befruktningen, og merker alle det? En del kvinner hevder at de kunne merke da egget ble befruktet.


I og med at du bruker p-piller er du godt beskyttet. Faren for å bli gravid er svært liten. Kommer mensen som den skal med p-pillene er det svært lite sannsynlig at du skulle være gravi. Når man er gravi kan man bli mer følsom for visse lukter og smakssansen kan endre seg. Som de fleste andre symptomer på graviditet , tror man at dette også skyldes hormonelle forandringer.


Høyere hormonnivåer og blodproduksjon kan føre til at slimhinnen i nesen hovner opp, tørker ut og har lettere for å blø. Symptomene på graviditet skyldes naturlige endringer i hormonproduksjonen og av mekaniske forhol så som press mot urinblæra. Noen symptomer debuterer tidlig, som kvalme, andre symptomer utvikler seg smått om senn utover i graviditeten. Uteblitt mensblødning er vanligvis første tegn på graviditet. Ofte er det ganske vanskelig å være sikker på om det faktisk er babyen man kjenner når det bobler i magen, eller om det kan være fordøyelsen som jobber litt ekstra.


Når merker man graviditet

Men én ting er sikkert – det er utrolig deilig å kunne følge mer med selv på hvordan det står til i magen, når man begynner å kjenne liv hver dag. Det finnes ulike symptomer som kan antyde at du kanskje er gravid. Disse tidlige tegnene på graviditet varierer fra kvinne til kvinne, og fra graviditet til graviditet.


Hvis du er gravi merker du kanskje ett eller flere av disse symptomene. Det er lite sannsynlig at du får alle på én gang. Det kan også bli ømt når man begynner å produsere melk.


Mer om ømme bryster. UTEBLITT MENSTRUASJON Kardinal tegnet på at man er gravi for de aller fleste, mensen kom ikke. Verken Når vanuit een vakantiehuis. Nu eenvoudig online boeken!


Hvor tidlig kan man merke symptomer på graviditet når man er gravid? Det er ingen som vet nøyaktig hvorfor det er så stor forskjell på kvinner, og hvordan de opplever svangerskapet når de blir gravide i forhold til graviditetssymptomer. For det kan variere veldig mye når man for første gang merker tegn på graviditet. Noen mener de kjenner graviditeten umiddelbart, men ifølge jordmor Tove Nordahl er det lite sannsynlig at man kan merke en graviditet. Symptomer og tegn på at man er gravid varierer fra kvinne til.


SLITEN: Man kan føle seg både sliten og trøtt når man er gravid. Gravid uke 3: Egget og sædcellen har smeltet sammen til en klump av celler. Når kommer svangerskapstegnene? Det er mange tidlige tegn på at man er gravi men symptomene opptrer i ulik grad hos forskjellige kvinner. Noen vil kjenne igjen alle symptomene mens andre kun har lagt merke til noen få, og noen har kanskje ikke merket noe enda.


Når man blir gravid begynner kroppen å produsere et hormon som heter humant koriongonadotropin (hCG). Det er dette hormonet graviditetstester påviser. Venter du til den dagen du forventer å få menstruasjonen, er testen e mer enn sikker. Når skal man fortelle om graviditeten og hvordan forteller man at man er gravid? Har dere akkurat funnet ut at dere er gravide og skal ha barn vill dere helt sikkert fortelle om graviditeten for hele verden.


Kanskje så bør dere vente litt med å fortelle om graviditeten og det ventende barnet med tanke på risikoen for en tidlig spontanabort. De fleste kvinner vil miste mensen helt dersom det har skjedd en befruktning. Noen gravide kan ha sparsomme blødninger fra skjeden de første 2-månedene.


Hvis man er gravid kan man ikke få en skikkelig mens, men man kan få en mensenlignende blødning som virker som om at man har en vanlig mens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg